fbpx
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Skoda ENYAQ – En elbil från Skoda

Skoda ENYAQ – En elbil från Skoda

Skodas första eldrivna SUV ENYAQ.

ŠKODA ENYAQ är en helelektrisk 5-sitsig SUV med hög funktionalitet och rymlighet – inspirerad av konceptbilen VISION iV. De först beställda bilarna planeras att kunna levereras i Sverige i början av 2021.
Namnet ŠKODA ENYAQ kommer från det irländska namnet ‘Enya’, vilket betyder ‘livskälla’ som i sin tur kommer från irländska gäliska ordet ‘Eithne’, vilket betyder ‘essens’ eller ‘ande’. Livets källa symboliserar biltillverkarens inträde i den nya eran av elektromobilitet.

Som namnen på ŠKODAs framgångsrika SUV-modeller KODIAQ, KAROQ och KAMIQ, som härrör från språket för inuiterna som bor i norra Kanada och Grönland, kombinerar ŠKODA framtida allelektriska fordon baserade på MEB med det irländska språket. “E” i början av namnet står för elektromobilitet; ”Q” i slutet skapar en tydlig koppling till egenskaperna hos en SUV.

Se alla Skoda miljöbilar på Grönbil >

ŠKODA ENYAQ är det tjeckiska varumärkets första serieproduktionsfordon baserat på Volkswagen Groups MEB-plattform och är nästa modell i serien av tio elektriska fordon som kommer att lanseras under ŠKODA iV-undermärket innan slutet av 2022. År 2025 förväntar sig ŠKODA att elekriska fordon och modeller med plug-in hybrid står för 25% av försäljningen. År 2021 kommer biltillverkaren att ha investerat två miljarder euro i utvecklingen av elektriska modeller och ett sammankopplat ekosystem för moderna och miljövänliga mobilitetslösningar.

Det första detaljerade fotot ger en glimt av designen av ŠKODA ENYAQ, varumärkets andra helelektriska fordon efter ŠKODA CITIGOᵉ iV.

Läs mer om den här: http://www.skoda.se/modeller/forboka/skoda-enyaq

Läs mer
Topp