fbpx
OBS! Sidan är under uppbyggnad.
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Elbilen Kia e-Niro utsedd till Miljöbästa Bil 2019

Elbilen Kia e-Niro utsedd till Miljöbästa Bil 2019

Gröna Bilister har utsett Kia e-Niro till Miljöbästa Bil 2019 för privatbilister och det näst bästa valet för företag.

Gröna Bilister nominerade 45 bilmodeller till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2019. Bilarna ska vara bra val för den miljömedvetne bilköparen; energieffektiva och säkra. Bilen som expertjuryn röstade fram till det bäst lämpade valet för privatbilisten var elbilen Kia e-Niro.

Juryns motivering:
”Kia e-Niro har så lång räckvidd och så snabb laddning att nästan ingen kan avvisa eldrift längre, så rimlig prislapp att den snabbt blir lönsam jämfört med motsvarande förbränningsmotorversioner, så goda garantier att även den oroligaste bör bli lugnad, så goda prestanda att ingen kan behöva mer och så goda utrymmen att den räcker och blir över även för den aktiva familjen. Därför är Kia e-Niro Miljöbästa Bil 2019 för privatpersoner.”

I företagsklassen fick Kia e-Niro näst flest poäng och placerade sig därmed efter Tesla Model 3 som utsågs till bästa valet för företag.

Priserna delades ut av Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant och Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att ta emot denna utmärkelse av Gröna Bilister, säger David Lilja, PR- och kommunikationschef på Kia Motors Sweden. Kia e-Niro har tillsammans med versionerna Kia Niro Plug-In Hybrid och Kia Niro Hybrid blivit några av våra mest populära modeller och har bidragit till att Kia säljer flest klimatbonusbilar i Sverige.

Juryn består av sex av Sveriges främsta experter på bilars miljöegenskaper, säkerhet och tillförlitlighet. Juryn delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget.

– Segrarna till Tesla Model 3 och Kia e-Niro är mycket välförtjänta, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant. Båda modellerna är nya sedan förra årets upplaga av Miljöbästa Bil, och de tar sig direkt upp till toppen.

Prispallen i de två tävlingsklasserna av Miljöbästa Bil 2019

Privat
1) Kia e-Niro (el) 24 poäng
2) Renault Zoe (el) 20 poäng
3) Hyundai KONA electric (el) 18 poäng
3) Nissan Leaf (el) 18 poäng

Företag
1) Tesla Model 3 (el) 33 poäng
2) Kia e-Niro (el) 15 poäng
3) Skoda Octavia G-TEC (fordonsgas) 14 poäng

Topp