For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Bästa elbilarna 2023

Bästa elbilarna 2023

2023 kommer att bli ett stort år för elbilar, och det här är de elbilsmodeller som vi är mest hypade att se.

Den nuvarande skörden av elfordon är mycket lockande. Fordon som Rivian R1T och Lucid Air har bevisat att elfordon kan vara både utilitaristiska och extremt roliga. Inte bara detta, utan dessa fordon har större räckvidd än någonsin tidigare.

Oavsett, framsteg väntar inte på någon, och den nya skörden av elbilar lovar att bli ännu bättre. Om den nuvarande trenden i försäljningen av elbilar är någon indikation så lovar 2023 att bli ett enormt år för elbilar. Läs vidare för att utforska de mest spännande elbilar som kommer ut 2023!

Lucid Sapphire

Sapphire är förmodligen den mest spännande elbilen som kommer att lanseras 2023, särskilt för att den kan starta ett fullständigt prestandakrig mellan Lucid och Tesla. Lucid Air Sapphire konkurrerar med Model S Plaid, och inte bara detta, den är ute efter att vinna den fighten. The Sapphire är en Lucid Air som tagits till den absoluta kanten av galenskap (och Lucid Air är redan ett prestationsdjur i vissa konfigurationer).

Om du behöver mer bevis, titta bara på siffrorna för denna löjliga prestandan. För det första har Lucid Air Sapphire ett tremotorigt AWD-system som tar sig från 0-100. km/h på under 2 sekunder. Enligt pressmeddelande kan du förvänta dig att Lucid Air Sapphire lanseras under första halvåret 2023.

Tesla Cybertruck

Cybertrucken är den största memen i världen för elbilar. Alla Teslas konkurrenter vill slå Cybertruck på marknaden, och då med mycket bra produktutbud. Rivian R1T har stulit mycket av Cybertruckens mojo, men den udda pickupen från Tesla bör inte bortses. Om Cybertrucken debuterar 2023 kommer den elbilen att vara något speciellt.

Vid Teslas årliga aktieägarmöte (se videon nedan) på företagets nya Gigafactory i Austin, TX, lovade Musk en lansering i mitten av 2023 för Tesla Cybertruck samtidigt som han uppgav att produktionen skulle börja vid Austin-fabriken.

Cybertrucken lovar prestandasiffror för superbilar blandat med nyttan av en lastbil. Det lät otroligt. Men nu finns det en verklig lastbil som redan gör det. Den heter R1T.

Polestar 3

Polestars första SUV-modell
Upp till 517 hk med Performance Pack
379 miles räckvidd
Smart Google-baserat infotainmentsystem

Den finns med upp till 517 hk och 379 miles räckvidd, samt ett smart Google-baserat infotainmentsystem. Priserna för denna elbil börjar från £79 900.

Ny design av Polestar 3

Polestar har verkligen skapat en unik identitet för sina bilar, och som ett resultat är det osannolikt att nya Polestar 3 förväxlas med en typisk tysk SUV.

Framtill har du varumärket “Thor’s Hammer” strålkastardesign, samt en flytande vinge på framsidan av motorhuven för att jämna ut luftflödet över bilen. Även om det inte finns något falskt galler, finns det några ventiler på den nedre stötfångaren.

Sidoprofilen ser mycket snyggare ut än den jämförelsevis boxiga Polestar 2, och det finns en stor bakvinge för att ytterligare hjälpa till med aerodynamiken. Lättmetallfälgar börjar vid 21-tum, men du får 22-tumsfälgar som en del av Performance Pack – mer om det snart.

Baksidan har en snygg ljusstång i full bredd, inte så olik den som finns på Polestar 2. På andra ställen hittar du ett par ventiler och några glanssvarta detaljer på den bakre stötfångaren. Sammantaget har Polestar 3 en uppfriskande ren design.

Topp