For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Bästa laddboxen till din elbil 2023

Bästa laddboxen till din elbil 2023

Är 2023 året du tar klivet in i eldriftens värld? Eller kör du kanske redan elbil men letar efter den bästa laddboxen för hemmaladdning? Troligtvis har du redan märkt att elbilsvärlden är en djungel av svåra begrepp. I den här artikeln försöker vi ge klarhet till elbilsladdning och guida dig till den bästa laddboxen för dina behov.

Ladda din elbil – bra att veta

Att ladda ute på vägarna kan bli en dyr historia, snabb laddning men dyr. Av den anledningen vänder sig bilisterna till andra, billigare, alternativ. Genom att flytta laddningen till uppfarten, parkeringsplatsen eller garaget får du enklare, smartare och billigare laddning för din elbil eller laddhybrid. Det går för visso att ladda bilen direkt från vägguttaget, men det är inget som rekommenderas på grund av den höga belastningen på husets elnät. Med en smart laddbox får du kraftfull, säker laddning anpassad för hög belastning direkt utanför dörren. Vill du göra laddningen ännu säkrare kan du välja att installera en lastbalanserare till din elcentral och fördela hushållets elförbrukning och skydda huvudsäkringen.

Med de flesta smarta laddboxarna får du möjligheten att schemalägga din elbilsladdning och på så sätt ladda när elpriset är som billigast. Genom att koppla på när du kommer hem får du tid för annat samtidigt som du vaknar upp till en fulladdad elbil varje morgon. I den här artikeln presenterar vi några av marknadens populäraste laddboxar och guidar dig fram till rätt beslut. Vilken är den bästa laddboxen för dig?

Laddbox

Pris

Kundnöjdhet

Design

Kvalitet

Användarvänlighet

Total

5/5

4,8/5

4/5

4,5/5

4,8/5

4,62/5

4,5/5

4,2/5

4,7/5

4,5/5

4,8/5

4,54/5

3,8/5

4/5

5/5

5/5

4/5

4,36/5

3,9/5

4/5

4/5

4,5/5

4/5

4,08/5

4/5

4,2/5

3,5/5

4,5/5

4,2/5

4,08/5

Bästa laddboxen – Easee Home

Easee-Home-Laddbox-Bäst-i-test

I vår jämförelse kammar den norsktillverkade ”giganten” hem förstaplatsen. Gigant sett till laddboxens popularitet i Sverige. Easee Home har nästan alla smarta funktioner du kan tänkas önska dig, samtidigt som den är lättanvänd. Med Easee Home får du en laddbox med en maxeffekt på 22kW, i dagsläget finns det endast ett fåtal elbilar som klarar av den styrkan. Laddboxen är med andra ord framtidssäkrad. Utöver styrkan i den lilla boxen får du möjligheten att välja flera smarta tillval som lastbalanserare, kabelhållare, RFID-kort med mera. Till skillnad från många andra laddboxar kan du välja mellan fem olika färger för att matcha omgivningen.

Betyg

4,62 / 5

Positivt

WiFi & 4G uppkoppling

Lätthanterad

Smidig installation

Anpassad för nordiskt klimat

Bra utbud av tillval

Negativt

Något plastig

Pris (med installation)

Norska favoritenZaptec Go

Zaptec-Go-Laddbox-Bast-i-test

En av världens absolut minsta laddboxar. Stor som en surfplatta, snäppet tyngre än ett mjölkpaket men med förstklassig elbilsladdning. Våra grannar i Norge ligger långt fram i sin elektrifiering, och när det kommer till elbilsladdning är Zaptec störst. Zaptec Go är både kraftfull och lättanvänd trots sitt minimala utförande och avancerade teknik, mycket tack vare den avskalade designen och lättanvända appen. Du får även dagslägets smartaste schemaläggning av din elbilsladdning, konstant uppkopplad mot elbörsen NordPool. Väljer du att aktivera Eco Mode laddar elbilen bara under timmarna elpriset är som lägst.

Betyg

4,54 / 5

Positivt

4G

Lång garanti

Finns i flera färger

Mycket liten och diskret

Laddar när priset är som lägst

Negativt

Något plastig

Avancerade inställningar kan bara göras vid boxen

Pris (med installation)

Svenska dubbelladdarenCharge Amps Aura

Jämförelsens största laddbox, men den väger upp för sin storlek eftersom du kan ladda två elbilar samtidigt. Charge Amps Aura är enligt oss en av de snyggaste laddboxar du kan lägga vantarna på. Hållbarhet är bara förnamnet med denna laddbox, helt anpassad för vårt svenska klimat, hanterar temperaturer ner till -30 grader och tillverkad av miljövänliga material som återvunnen alumunium. Du betalar visserligen lite mer för Charge Amps Aura, men får slipper installera två separata laddboxar om du har flera laddbara bilar.

Betyg

4,08 / 5

Positivt

2 ladduttag

Hög IP-klass

Smart tillhörande app

Negativt

Välj mellan endast 4G eller WiFi

Högt pris

Otymplig (10kg)

Pris (med installation)

Hållbarhet från Sverige – Charge Amps Halo

Med Charge Amps Halo får du en laddbox med stilsäker skandinavisk design, kompatibel med alla laddbara bilar utrustade med Typ-2 uttag. I kontrast till jämförelsens andra laddboxar har Charge Amps Halo en lägre maxladdningseffekt på 11kW. Det räcker gott och väl för de flesta av dagens elbilar men lämpar sig ändå bäst för laddhybrider. Den medföljande, fasta, laddkabeln är anpassad för vårt nordiska klimat och håller sig böjbar ända ner till -25 grader. Precis som Charge Amps Aura är Halo designad av Koenigseggs tidigare chefsdesigner, tillverkad med återvunnen aluminium.

Betyg

3,9 / 5

Positivt

Högsta IP-klassade laddboxen

Extra Schuko uttag

Smidig & hållbar design

Negativt

Lägre maxeffekt

Du kan inte välja laddkabel

Pris (med installation)

Liten men starkWallbox Pulsar Plus

Bortsett från den fasta laddkabeln är Wallbox Pulsar Plus en av världens minsta laddboxar . Trots den lilla storleken är den minst lika kraftfull som andra, större boxar, med en maxeffekt på 22kW. Eftersom laddboxen säljs med en fast laddkabel blir totalkostnaden förhållandevis låg. Laddboxen funkar till alla laddbara bilar i Europa, alltså bilar med Typ-2 uttag. Utöver den kraftfulla laddningen kommer boxen med en rad smarta funktioner, som Eco-Smart Solar EV Charging. Översatt till förståelig svenska betyder det att laddboxen är speciellt utformad för att kunna kopplas till den el du producerar hemifrån, via solceller eller vindkraft. Helt enkelt smartare, enklare, grönare laddning!

Betyg

3,9 / 5

Positivt

Högsta IP-klassade laddboxen

Extra Schuko uttag

Smidig & hållbar design

Negativt

Lägre maxeffekt

Du kan inte välja laddkabel

Pris (med installation)

Vilken är din bästa laddbox?

Alla elbilar behöver som bekant laddas, men behoven ser olika ut från person till person. I den här jämförelsen har vi kommit fram till att Easee Home är den, för stunden, bästa laddboxen på marknaden. Med det sagt kanske du föredrar utseendet hos Charge Amps Aura, uppskattar sparfunktionen hos Zaptec Go eller vill ha bästa möjliga förutsättningar att ladda från din solenergi med Wallbox Pulsar Plus. Är Easee Home din favorit också? Eller har du en annan box vi missat installerad hos dig?

Enklaste sättet att beställa laddbox

Elbilsladdning ska vara enkelt, och fungera som ett medel för att förhöja din elbilsupplevelse. Har det blivit dags för dig att lägga din beställning gör du det enklast på Elbilsvaruhuset.se. Du får hjälp med allt från val av laddbox och tillbehör till installation och elbilsvaruhuset hanterar Grön Teknik bidraget åt dig. Förhoppningsvis har den här artikeln gjort det lite enklare för dig att navigera i elbilsdjungeln. Sitter du fortfarande med några frågor på tungan kan du alltid höra av dig till elbilsvaruhuset.

Topp