fbpx
OBS! Sidan är under uppbyggnad.
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.

Miljöbilar till salu

Funderar du på att köpa en miljöbil? 

Grönbil.se är Sveriges grönaste bilsajt med hundratals nya och begagnade miljöbilar.
Här hittar du miljöbilar från kända biltillverkare som: Tesla, BMW, Audi, VW, Kia, Nissan, Hyundai mm.

Generellt kan man säga att en miljöbil är en bil som har låga utsläpp av koldioxid. En miljöbil drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara, icke fossila drivmedel, eller en bensin- eller dieselbil som inte drar mycket bränsle.

Se alla nyinkomna miljöbilar

Miljöbilar – Allt du behöver veta – Vad är en miljöbil?

Det finns olika nationella regelverk som definierar miljöbilar: Dels vägtrafikskattelagen, där miljöbilar har fem års befrielse från vägtrafikskatt, dels inkomstskattelagen som ger tjänstebilar som är miljöbilar en rabatt på förmånsvärdet. Synen på vad en miljöbil är skiljer sig åt i dessa två lagar. Sedan finns det ytterligare en definition för så kallade supermiljöbilar.

Miljöbil enligt vägtrafikskattelagen
Sedan 1 januari 2013 (SFS 2006:227) gäller att bilens vikt och vilket drivmedel den går på avgör om det är en miljöbil: En bil som går på bensin eller diesel och har tjänstevikten 1372 får släppa ut högst 95 gram koldioxid per kilometer för att betecknas som miljöbil. Går den istället på etanol eller fordonsgas får den släppa ut högst 150 gram koldioxid per kilometer eftersom koldioxidsläppen från dessa bilar är av förnybart ursprung.

Läs mer om miljöbilar >

Miljöbilar per drivmedel

Elbilar
Hybridbilar: Elhybridbilar och Plugin-Hybridbilar
Etanolbilar
Gasbilar
Alla miljöbilar

Topp