fbpx
OBS! Sidan är under uppbyggnad.
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.

Nya och begagnade miljöbilar till salu

Miljöbilar till salu – När du ska köpa en miljöbil

Grönbil.se är Sveriges grönaste bilsajt med hundratals nya och begagnade miljöbilar till salu.
Här hittar du miljöbilar från kända biltillverkare som: Tesla, BMW, Audi, VW, Kia, Nissan, Hyundai mm.

Generellt kan man säga att en miljöbil är en bil som har låga utsläpp av koldioxid. En miljöbil drivs av miljöbränslen som el, etanol, biogas eller andra förnybara, icke fossila drivmedel, eller en bensin- eller dieselbil som inte drar mycket bränsle.

Se alla nyinkomna miljöbilar

Begagnade miljöbilar till salu

Begagnade miljöbilar till salu – bästa pris

Här på Grönbil.se kan du köpa en miljöbil helt enligt dina önskemål och krav. Det är svårt att utse den bästa miljöbilen men de vanligaste faktorerna att hänsyn till förutom utsläpp och klimatpåverkan är givetvis bilmärke, pris, och årsmodell. Här är några begagnade miljöbilar till salu:

Elbilar
Hybridbilar: Elhybridbilar och Plugin-Hybridbilar
Etanolbilar
Gasbilar
Alla miljöbilar

Vad är en miljöbil?

Det finns olika nationella regelverk som definierar miljöbilar: Dels vägtrafikskattelagen, där miljöbilar har fem års befrielse från vägtrafikskatt, dels inkomstskattelagen som ger tjänstebilar som är miljöbilar en rabatt på förmånsvärdet. Synen på vad en miljöbil är skiljer sig åt i dessa två lagar. Sedan finns det ytterligare en definition för så kallade supermiljöbilar.

Miljöbil enligt vägtrafikskattelagen

Sedan 1 januari 2013 (SFS 2006:227) gäller att bilens vikt och vilket drivmedel den går på avgör om det är en miljöbil: En bil som går på bensin eller diesel och har tjänstevikten 1372 får släppa ut högst 95 gram koldioxid per kilometer för att betecknas som miljöbil. Går den istället på etanol eller fordonsgas får den släppa ut högst 150 gram koldioxid per kilometer eftersom koldioxidsläppen från dessa bilar är av förnybart ursprung.

Så här räknar du ut om en bil är miljöbil

Bilar som drivs med biodrivmedel: Ta bilens tjänstevikt i kilo minus 1372. Summan (som kan bli både minus eller plus) multipliceras med 0,0457. Lägg sedan till 150.
Bensin och dieselbilar: Ta bilens tjänstevikt i kilo minus 1372. Summan (som kan bli både minus eller plus) multipliceras med 0,0457. Lägg sedan till 95.
Om tillverkarens siffra för bilens CO2-utsläpp är lägre än den summa du får i uträkningen är bilen en miljöbil.

Läs mer om miljöbilar >

Topp