For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Tesla skissar på nytt “Mindre” elbils-koncept

Tesla skissar på nytt “Mindre” elbils-koncept

Kommer Tesla att tillverka en mindre elbil inom snar framtid?

Nu i samband med att Tesla släppte sin kvartalsrapport svarade Elon Musk på några av aktieägarnas frågor. En av frågorna handlade om Teslas tredje elbilsplattform och vilka kostnadsminskningar Tesla kunde uppnå med en sådan.

Frågan berörde efterföljaren till Tesla Model 3 och Model Y. Elon Musk inleder sitt svar med att han inte vill kommentera någon tidsplan. Han erkänner dock att utvecklingsteamet har planer på att göra något nytt efter Cybertruck och Semi.

Elon Musk vill att nästa generationens fordon ska handla om att halvera kostnaden för 3/Y-plattformen.

Elon Musk har redan tidigare förklarat att det är ett viktigt mål att göra elbilar billigare. Det har redan funnits många olika koncept av Tesla på bilar för ca. 25 000 dollar av fans och mediaplattformer, och det har också spekulerats om möjliga modellnamn som Model 2 eller Model Q – Men kanske dessa koncept nu skall bli verklighet, det återstår att se..

Det vi säkert vet är att den nya elbilen kommer att vara en mindre elbil samt betydligt billigare än de tidigare bilarna, han tror även att den kommer överträffa produktionen av de nuvarande Tesla bilarna.

Topp