For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.

Billig elbil – Hitta & Köp en billig elbil

Billig elbil - Köp en ekonomisk elbil

Billiga elbilar med god räckvidd

Billig elbil – Både ekonomisk och praktisk   

På Grönbil.se hittar du hundratals billiga elbilar från hela landet. Samtidigt som det rullar alltfler elbilar på våra vägar växer också andrahandsmarknaden och chansen att köpa en billig elbil är ännu större.

Bra att veta om billiga elbilar

En elbil är en bil som drivs av en eller flera elmotorer som strömförsörjs av batterier. I motsats till hybridbilar och laddhybrider, som kombinerar eldrift med en förbränningsmotor, är elbilar elfordon som enbart använder eldrift.

Se alla elbilar till salu

Billig elbil

Elbilar till bra pris – Fynda med förnuft

En elbils egenskaper beror till stor del på batterierna, som är avgörande för räckvidden (körsträckan mellan laddningar), laddningstiden, ekonomin och klimatpåverkan. Den vanligaste batteritypen i dagens elbilar är litiumjonackumulatorer. Läs mer om elbilar >

På Grönbil.se kan du köpa den perfekta elbilen till det bästa priset. Oavsett om du är ute efter en ny eller begagnad elbil börja gärna att söka genom vårt stora utbud av elbilar till salu.

Ny och begagnade elbilar från Tesla
Nya och begagnade elbilar från Nissan
Nya och begagnade elbilar från Volkswagen
Nya och begagnade elbilar från BMW
Nya och begagnade elbilar från Volvo

De 10 billigaste elbilarna just nu!

  • Seat Mii. pris från 264 900 kr
  • Skoda Citigo e. pris från 268 400 kr
  • Volkswagen e up. pris från 278 400 kr
  • Fiat 500. pris från 326 900 kr
  • Mazda MX 30. pris från 349 900 kr
  • Peugeot e 208. pris från 359 900 kr
  • Opel Corsa e. pris från 359 900 kr
  • Renault ZOE. pris från 359 990 kr

Hur mycket kostar en billig elbil?

Idag finns det givetvis elbilar i olika prisklasser. Den billigaste elbilen just nu som du kan köpa i Sverige börjar på ca 260 000 kronor. Det som dessutom är fördelaktigt med att köpa en ny elbil är att du genom statens Bonus-Malussystem får 60 000 kronor tillbaka. Detta gäller alltså när du köper en ny elbil. Köper du en begagnad elbil på begagnatmarknaden kommer du betydligt billigare undra och kan köpa den billigaste elbilen redan från 50 000 kronor och uppåt.

Vilken elbil är bäst?

Volkswagen ID.4 – Ryktas vara den bästa elbilen 2021
Volkswagen är en av de biltillvekarna som har satstat riktigt stort på elbilar. Redan 2020 kom ID.3 och i år följer Volkswagen upp med ID.4, en något större elbil. Räckvidden förväntas ligga på ca 50 mil och en prislapp på över en halv miljon kronor. Flera elbilar från Volkswagen kommer mest sannolikt att presenteras under året. Grönbil tror att Volkswagen ID.4 kommer att utses till den bästa elbilen 2021.

När blir elbilen billigare?

Elbilar är alltfler på vägarna och omställningen från bränsledrivna bilar till hybrider och elbilar sker i en allt snabbare takt. Men elbilarna är fortfarande väldigt dyra att köpa även om andrahandsmarknaden växer. Många experter inom bilbranschen påstår att det är först år 2024 eller 2025 som vi kommer att kunna köpa elbilar till ett “billigare” pris.

Topp