For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.

Begagnade elbilar

Nya och begagnade elbilar till salu.

Begagnade elbilar till salu – Vilken elbil ska du köpa i år?

2022 är elbilarnas år. Undrar du vilka elbilar kommer att finnas att köpa i år och vad du kan förvänta dig av dessa? Då har du kommit helt rätt! Idag har i princip alla biltillverkare insett att elbilar är vägen framåt och 2022 fortsätter i samma trend. Här har vi listat kommande elbilar, kanske även en av de bästa elbilarna 2022, som du borde hålla koll på under året.

De bästa elbilarna 2022 är:

1. BMW iNext
2. Volkswagen id.4
3. Skoda Enyaq
4. Mercedes EQA
5. Tesla model Y

Kommande elbilar 2022

Bästa elbilar 2021

Utbudet av elbilar till salu är stort – Hur väljer man rätt?

​Det har länge varit dyrt att köpa elbil. Inköpspriset har för många varit den allra största nackdelen, tillsammans med för få laddningsstationer i landet. För även om elbilar är billigare i längden än fossildrivna fordon, har många svårt att komma över den mer svidande prislappen.

Vad är en elbil? En elbil är en bil som drivs av en eller flera elmotorer som strömförsörjs av batterier. I motsats till hybridbilar och laddhybrider, som kombinerar eldrift med en förbränningsmotor, är elbilar elfordon som enbart använder eldrift.

Tesla ElbilarEgenskaper hos en elbil beror till stor del på batterierna, som är avgörande för räckvidden eller körsträckan mellan laddningar, laddningstiden, ekonomin och klimatpåverkan. Den vanligaste batteritypen i dagens elbilar är litium-jon-batterier.

Läs mer

Topp