For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Hybridbil – Vilken är den bästa hybridbilen i Sverige?

Hybridbil – Vilken är den bästa hybridbilen i Sverige?

https://www.gronbil.se/kopa-begagnad-hybrid/Vilken är då den bästa hybridbilen du kan köpa idag? Efter lite research ser vi att det inte finns någon klar vinnare. Dock finns det ett antal favoriter: Toyota Prius, Mitsubishi Outlander, Nissan Leaf, Kia Niro är några som står i toppen. På senare tid har många europeiska hybridbilar hunnit ikapp och här finns det några  favoriter som Volkswagen passat, Volvo V60, BMW 530. etc.

Se alla hybridbilar till saluDe bästa hybridbilarna 2020

För att sammanställa en lista på de bästa hybridbilarna 2020 har vi tittat på vilka var de mest sålda hybridbilarna under 2019 samt hur kundnöjdheten har varit. Sedan har vi tittat på hur försäljningen av hybridbilar har startat under 2020 samt vilka bildmodeller förväntas komma ut på marknaden under året och vilka förväntningar finns på dessa. Denna lista kan komma att ändras under årets lopp men här kommer 5 bästa hybridbilar just nu:

Kia Niro hybridbil

1. Kia Niro

Pris: från 302 900 kronor.
Räckvidd på el: 58 km.
Förbrukning: 9,8 kWh per tio mil (el), 1,3 liter per tio mil (bensin).
C02: 29 gram per km.
Förbrukning utan el: 6,1 liter per tio mil (bensin).

Den lilla minisuven, Kia Niro, är en av Sveriges bästsäljande hybridbilar. En bekväm och tyst SUV med förnuftig prislapp och god totalekonomi med hänsyn till skattebonus. En perfekt hybridbil till dig som inte behöver superstort bagageutrymme och som inte ofta kör de där långa sträckorna på motorvägarna.
Volkswagen-passat-hybrid

2. Volkswagen passat

Pris: från 443 500 kronor.
Räckvidd på el: 50 km.
Förbrukning: 13,4 kWh per tio mil (el), 1,7 liter per tio mil (bensin)
C02: 38 gram per km.
Förbrukning utan el: uppgift saknas.

Volkswagens laddhybrid är en lika bekväm och komfortabel kombi som deras bensin- och dieselversionen. Det är också en bra övergång mellan elmotorn och bensinmotorn. Det här är en av relativt få kombibilar som du kan ladda med el. Bilen passar dig som tidigare har kört Volkswagen och gillar deras design och interiör. Man sitter väldigt bra på alla fem platserna och Passat erbjuder en ljus och luftig kupé. Bagageutrymmet är stort och ger plats åt många resväskor.
BMW 530e hybrid

3. BMW 530e

Pris: från 530 500 kronor.
Räckvidd på el: 46 km.
Förbrukning: 1,9 liter per tio mil (bensin), förbrukning el saknas.
C02: 47 gram per km.
Förbrukning utan el: 9,7 liter per tio mil.

BMW har ett stort utbud av laddhybrider dock har många av dem en relativt kort körsträcka på el. BMW 530e erbjuder mycket fina köregenskaper, hög utrustningsnivå och fantastisk komfort. Bilen passar utmärkt dig som vill ha en lyxigare och bekvämare laddhybrid med bästa tänkbara köregenskaper. Siffrorna för förbrukning och CO2-utsläpp är hämtade från respektive biltillverkare och är enligt körcykeln NEDC eller motsvarande. Siffrorna för förbrukning utan el är hämtade från den amerikanska myndigheten EPA:s officiella hemsida fueleconomy.org
Audi Laddhybrid

4. Audi A3, A6, A8, Q3 och Q7

Audi har en rad hybridbilar på gång. Suv Audi Q5 finns redan som laddhybrid likaså A7 Sportback och snart kommer ännu fler modeller. Vi är övertygade om att många svenskar audiälskare är nyfikna på nya Audi A6 som laddhybrid men problemet är att den endast kommer som sedan och någon laddhybrid av A6 som kombi verkar inte vara aktuell.

Audi A3 var ganska tidigt ute med  en hybrid och uppgraderas nu med längre räckvidd. Även lyxversionen A8 kommer som laddhybrid. Suv-modeller av Audis hybridbilar är Q3 samt en uppgraderad version av den stora jätten Q7. Mer info kommer inom kort.

Nissan Leaf

5. Nissan Leaf

De flesta biltillverkare är fortfarande upp till två år från att lansera sina första riktiga fristående elektriska bilar. Men här är det Nissan som lanserar en fullständig andra generation av Leaf.  Leaf har otroligt lojala och nöjda kunder. De älskade den låga driftskostnaderna, bekvämligheten med hemladdning, tystnad och enkelhet. Och de tycker om att den är prisvärd.

Människor som har ägt elbilar återvänder nästan aldrig till bilar med förbränningsmotor. Men Leaf-elbilarna har en del svagheter. I en värld där Tesla får rubrikerna är Leaf långsam och saknar räckvidd (även om det blev bättre med 30kWh batteriuppgradering). Och eftersom alla bilar får bättre räckvidd och förarhjälp behöver Leaf uppgraderas även här. Därför var de nya Leafs löften: snabbare, längre sträckor mellan laddningar, snyggare och mer funktioner. Och lägre priser för varje ny modell. Batteriet har samma fysiska storlek som det alltid haft men en ny kemi och hantering innebär att det har fått en kapacitet på 40 kWh.

Fördelar:
Effektiv elbil som tillfredställer ett grundläggande behov de flesta efterfrågar. Grön. Prisvärd att köpa, billig att äga. Tyst, jämn kraft. Tillräckligt med utrymme.

Nackdelar:
Designmässigt har den fortfarande lite att önska. Trots sina praktikaliteter, inte en sportig bil. Inte heller för en dagsresa mellan Göteborg och Stockholm.

Visa alla Nissan bilar till saluLaddhybrid istället för elbil?

Den stora omställningen på bilmarknaden är tydlig och köpet av en hybridbil eller renodlad elbil är någon som de flesta som går i bitankar funderar på. Men det är inte alla laddhybrider som levererar en bra totalekonomi. Vissa är dyra, flera klarar inte att köras speciellt långt på el och totalkostnaden är inte alltid mindre jämfört med bensin- eller dieselbilar. Hybridbilar är oftast dyrare i inköp men lönar sig i det långa loppet samtidigt som de är mycket bättre för miljön. Vi lever i en tid av hybridbilar även om vi sakta ser alltfler renodlade elbilar på våra gator. Laddhybrider är idag är det alternativet som övervägs oftast när det handlar om längre körsträckor och korta laddningstider medan elbilar blir det vanligaste valet för stadskörning och korta sträckor. Dessutom byggs nätverk av laddstationer och laddstolpar ut med lavinartad fart och tillgängligheten och möjligheten att ladda bilen blir ett allt mindre problem.

Läs mer

Bästa hybridbilar 2021 – Köpa begagnad hybrid

Hybridbilar till salu

Bästa elbilar 2021 – Vilken är den bästa elbilen 2021

Topp