fbpx
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Bästa hybridbilar 2020 – Listan uppdateras under året

Bästa hybridbilar 2020 – Listan uppdateras under året

Vilken är då den bästa hybridbilen du kan köpa idag? Efter lite research ser vi att det inte finns någon klar vinnare. Dock finns det ett antal favoriter: Toyota Prius, Mitsubishi Outlander, Nissan Leaf, Kia Niro är några som står i toppen. På senare tid har många europeiska hybridbilar hunnit ikapp och här finns det några  favoriter som Volkswagen passat, Volvo V60, BMW 530 etc.De bästa hybridbilarna 2020

För att sammanställa en lista på de bästa hybridbilarna 2020 har vi tittat på vilka var de mest sålda hybridbilarna under 2019 samt hur kundnöjdheten har varit. Sedan har vi tittat på hur försäljningen av hybridbilar har startat under 2020 samt vilka bildmodeller förväntas komma ut på marknaden under året och vilka förväntningar finns på dessa. Denna lista kan komma att ändras under årets lopp men här kommer 5 bästa hybridbilar just nu:

Kia Niro hybridbil

1. Kia Niro

Pris: från 302 900 kronor.
Räckvidd på el: 58 km.
Förbrukning: 9,8 kWh per tio mil (el), 1,3 liter per tio mil (bensin).
C02: 29 gram per km.
Förbrukning utan el: 6,1 liter per tio mil (bensin).

Den lilla minisuven, Kia Niro, är en av Sveriges bästsäljande hybridbilar. En bekväm och tyst SUV med förnuftig prislapp och god totalekonomi med hänsyn till skattebonus. En perfekt hybridbil till dig som inte behöver superstort bagageutrymme och som inte ofta kör de där långa sträckorna på motorvägarna.
Volkswagen-passat-hybrid

2. Volkswagen passat

Pris: från 443 500 kronor.
Räckvidd på el: 50 km.
Förbrukning: 13,4 kWh per tio mil (el), 1,7 liter per tio mil (bensin)
C02: 38 gram per km.
Förbrukning utan el: uppgift saknas.

Volkswagens laddhybrid är en lika bekväm och komfortabel kombi som deras bensin- och dieselversionen. Det är också en bra övergång mellan elmotorn och bensinmotorn. Det här är en av relativt få kombibilar som du kan ladda med el. Bilen passar dig som tidigare har kört Volkswagen och gillar deras design och interiör. Man sitter väldigt bra på alla fem platserna och Passat erbjuder en ljus och luftig kupé. Bagageutrymmet är stort och ger plats åt många resväskor.
BMW 530e hybrid

3. BMW 530e

Pris: från 530 500 kronor.
Räckvidd på el: 46 km.
Förbrukning: 1,9 liter per tio mil (bensin), förbrukning el saknas.
C02: 47 gram per km.
Förbrukning utan el: 9,7 liter per tio mil.

BMW har ett stort utbud av laddhybrider dock har många av dem en relativt kort körsträcka på el. BMW 530e erbjuder mycket fina köregenskaper, hög utrustningsnivå och fantastisk komfort. Bilen passar utmärkt dig som vill ha en lyxigare och bekvämare laddhybrid med bästa tänkbara köregenskaper. Siffrorna för förbrukning och CO2-utsläpp är hämtade från respektive biltillverkare och är enligt körcykeln NEDC eller motsvarande. Siffrorna för förbrukning utan el är hämtade från den amerikanska myndigheten EPA:s officiella hemsida fueleconomy.org
Audi Laddhybrid

4. Audi A3, A6, A8, Q3 och Q7

Audi har en rad hybridbilar på gång. Suv Audi Q5 finns redan som laddhybrid likaså A7 Sportback och snart kommer ännu fler modeller. Vi är övertygade om att många svenskar audiälskare är nyfikna på nya Audi A6 som laddhybrid men problemet är att den endast kommer som sedan och någon laddhybrid av A6 som kombi verkar inte vara aktuell.

Audi A3 var ganska tidigt ute med  en hybrid och uppgraderas nu med längre räckvidd. Även lyxversionen A8 kommer som laddhybrid. Suv-modeller av Audis hybridbilar är Q3 samt en uppgraderad version av den stora jätten Q7. Mer info kommer inom kort.

Laddhybrid istället för elbil?

Den stora omställningen på bilmarknaden är tydlig och köpet av en hybridbil eller renodlad elbil är någon som de flesta som går i bitankar funderar på. Men det är inte alla laddhybrider som levererar en bra totalekonomi. Vissa är dyra, flera klarar inte att köras speciellt långt på el och totalkostnaden är inte alltid mindre jämfört med bensin- eller dieselbilar. Hybridbilar är oftast dyrare i inköp men lönar sig i det långa loppet samtidigt som de är mycket bättre för miljön. Vi lever i en tid av hybridbilar även om vi sakta ser alltfler renodlade elbilar på våra gator. Laddhybrider är idag är det alternativet som övervägs oftast när det handlar om längre körsträckor och korta laddningstider medan elbilar blir det vanligaste valet för stadskörning och korta sträckor. Dessutom byggs nätverk av laddstationer och laddstolpar ut med lavinartad fart och tillgängligheten och möjligheten att ladda bilen blir ett allt mindre problem.

Köpa begagnad hybrid

Varför ska du köpa en hybridbil? Det som talar för att köpa en hybridbil är bilens väldigt låga utsläpp och att man inte behöver oroa sig  för att inte komma längre när elen är slut, då fortsätter man köra på bränsle.

Vad finns det för flera anledningar till att köpa en begagnad hybridbil?

Att köpa en begagnad hybridbil sänker kostnaden för bilköpet, inte minst nu när det finns alltfler hybridbilar ute på andrahandsmarknaden att välja mellan. Det blir allt populärare att köpa nya hybrider, något som gör att allt fler begagnade också säljs. Som alltid är det en kostnadsbesparing att köpa en begagnad bil, och när det gäller hybrider är det samma sak som gäller. Hybridbilar är oftast lite dyrare vid inköp men blir billigare i längden.

Hybridbilar till salu på Grönbil.se

Här hittar du hundratals hybridbilar till salu. 

Läs mer
Topp