For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.

Bästa hybridbilar 2022

För dig som undrar vilka är de bästa hybridbilarna 2022 har vi sammanställt en lista med det viktigaste du behöver veta. Du får reda på nya modeller, vilka fördelar / nackdelar de har och vad de kommer att kosta.

Eftersom det kommer att finnas många nya hybrider 2022 är det viktigt att du vet vilka alternativ du har inför ditt val och eventuellt köp. Dessa hybridbilar kommer enligt våra undersökningar att vara de mest sålda på den europeiska marknaden 2022.

1. BMW 3-serien, en sportig familjehybrid

En bil som är perfekt för dig som vill ha en sportig familjebil med hög körglädje. Förutom att ha en bra kombination av körglädje och miljö, har den även en hög säkerhetsnivå. Den kör helt enkelt bra på alla vägar.

Bilen är lång, så den har lite svårt att köra i stadsmiljö, men det är ingen stor nackdel. En annan fördel med bilen är att den är en hybrid, vilket innebär att den kan drivas på både bensin och el. Detta gör att den har mycket lägre bränsleförbrukning än vad den annars skulle ha haft. Dessutom får du en miljöpremie på 60 000 kr.


2. SKODA SUPERB IV

Skoda Superb IV är en plug-in hybrid version av Skodas enorma salong. Den fantastiska är bra att köra, högkvalitativ inuti och har stor infotainment. Dess party bit är dock dess svimlande passagerare och bagageutrymme

3. AUDI Q5 TFSI E

Audi Q5 är en av de bästa familjen SUVs runt. Det är comfy att köra och har en fantastisk inredning, plus anständigt utrymme och praktiska egenskaper. Denna TFSI E-version är en plug-in hybrid, vilket möjliggör ren elektrisk körning och mycket billigare företagsbilskatt för företagsanvändare.

4. TOYOTA COROLLA

Om du letar efter en effektiv bil med låga löpande kostnader är Corolla bilen att slå. Du har faktiskt ett val mellan två hybrid bensinmotorer, bilen är rolig att köra och levereras med en plysch interiör och en lång garanti. Andra hybrider är dock mer rymliga.

5. Volkswagen Passat

VW Passat Gte har en rymlig och inredning och en bil som kan hantera 34 miles på elektrisk kraft ensam. Skam det ser lite tråkigt ut.

6. VOLVO XC90

Plug-in hybridversionen av Volvo XC90 – som heter T8 – kan bara gå på el i nästan 20 miles, har en officiell mpg över 100 men otroligt kan spricka 0-60mph på under sex sekunder. Alla inslagna i ett välutrustat, överdådigt, praktiskt och snyggt SUV-paket.

7. Mercedes C-Class

Gå till den plug-in hybridversionen av C-klassen, kallad C300 de, och du får en riktigt bekväm kryssare, med en härlig inredning som inte kommer att kosta jorden att springa. Interiören är inte lika rymlig som alternativ och infotainment-systemet känns också daterat.

8. TOYOTA RAV4

Toyota Rav4 hybrid är bekväm, har en praktisk inredning och är välutrustad. Grädden på moset? Du kan förvänta dig runt 50mpg, vilket inte är dåligt för en SUV med en 2,5-liters bensinmotor. Infotainment är inte det enklaste att använda.

9. Toyota Prius

Hybridikonen, den senaste versionen av Toyota Prius går från Quirky Eco Car till Smart Family Car – som bara händer med låga utsläpp och hög mpg. Det är också rymligt och kommer med en anständig storlekstart, men du kan hitta infotainment-systemet fiddly.

10. TOYOTA YARIS

Vill du ha en liten bil? Vill du ha en hybrid? Då bör du ta en titt på Toyota Yaris. Det kommer med Toyotas berömda tillförlitlighet och dess decennier värt av erfarenhet av att göra hybrider, men det känns bara lite billigt inuti.

Topp