For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Battista, den nya eldrivna hyper bilen av Pininfarina!

Battista, den nya eldrivna hyper bilen av Pininfarina!

I syfte att vara världens första hel elektriska lyx hyperbil ligger extrema nivåer av teknik och funktionell design under Battistas kolfiberkaross, som gör att bilen levererar svindlande prestanda för att vara en vägbil. Kraft och vridmoment är 1.900 hk och 2.300 Nm, vilket gör att Battista kan accelerera från 0 till 100 kmh på mindre än två sekunder, snabbare än en Formel 1-bil och den har en topphastighet på över 400 kmh, 300 kmh når den snabbare än ett f-16 stridsplan. Den ska även gå hela 48 mil på en laddning. Högst 150 stycken Automobili Pininfarina Battistas kommer att vara tillgängliga från slutet av 2020 till ett pris uppskattat mellan 2 miljoner US-dollar och 2,5 miljoner US-dollar. 50 bilar delas för närvarande till USA, 50 i Europa och 50 för Mellanöstern och Asien.

battista 2

Paolo Pininfarina, ordförande för Pininfarina sa: “Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Min farfar hade alltid visionen att det en dag skulle finnas ett fristående sortiment av Pininfarina-märkesbilar. Denna hyperbil kommer att skryta med världsbäst prestanda, teknologisk innovation och naturligtvis elegant stil. För mig var det självklart att vi helt enkelt kallar den Battista. Hans dröm blir verklighet idag eftersom vi knyter vårt härliga förflutna med motorns framtid. “

battista 3

Automobili Pininfarina”, är ett bolag ägt av Mahindra & Mahindra, som meddelat att den första bilen i sin lyxiga elfordonsportfölj kommer att vara Battista.

Namngiven efter Battista ‘Pinin’ Farina, grundaren av Carrozzeria Pininfarina som är ett byggföretag som han startade 1930. Den elektriska hyperbilen kommer att konstrueras, utvecklas och göras för hand i mycket begränsade antal av Pininfarina i Cambiano, Turin, under Paolo Pininfarinas vaksamma öga, Paolo är Battistas sonson och nuvarande Pininfarina ordförande.

Topp