For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Beach Buggy är tillbaka − och nu är den eldriven

Beach Buggy är tillbaka − och nu är den eldriven

Volkswagen återupplivar en legend. På Genèvesalongen i början av mars är det världspremiär för en helt eldriven Beach Buggy.

60- och 70-talets populära strandbil, som fann sitt hem i Kalifornien, baserades på ”Bubblans” chassi. Den nya konceptbilen som Volkswagen nu har släppt skissbilder på baseras på den nya plattformen för helt eldrivna bilar (MEB). Detta visar hur mångfacetterad plattformen verkligen är och att den även kan användas för nischbilar, inte bara storskaliga serieproduktionsmodeller.

− En Beach Buggy är mer än en bil, det är en livsstil på fyra hjul. Nya eldrivna konceptbilen visar hur en modern tolkning av en klassiker kan se ut och vilka känslomässiga band som elektrisk rörlighet kan skapa, säger Klaus Bischoff, designchef på Volkswagen.

Precis som ursprungliga Beach Buggy har denna nytolkning varken fast tak eller konventionella dörrar. Hjulen med terrängdäck är annat som dominerar utseendet.

Den helt eldrivna konceptbilen presenteras för första gången på den 89:e upplagan av Genèvesalongen (pressdagar: 5-6 mars, för besökare: 7-17 mars).

Topp