For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
En svensk elbil – Uniti presenterar sin första elbil “Uniti One”

En svensk elbil – Uniti presenterar sin första elbil “Uniti One”

uniti

Uniti, Sveriges nyaste elbilstillverkare, avslöjade idag sitt efterlängtade nya fordon, Uniti One. Det eleganta, prisvärda fordonet är utformat för att sätta nya standarder i hållbarhet, säkerhet och bekvämlighet för en prislapp på under 19 900 euro.
Hållit vid företagets produktionsanläggning i Landskrona, Unitis första årliga lanseringshändelse (U17) erbjöd en första titt på Uniti One-kapaciteter framför en 2000-talig stark publik av press, insiders, entusiaster, investerare och partners.
Målgruppsmedlemmarna fick en praktisk förhandsgranskning av fordonets många innovativa funktioner, till exempel imponerande energieffektivitet (300km med endast ett 22kWh batteri), och det är unik och intuitiv användarupplevelse. Lewis Horne, VD för Uniti, säger: “Vi är glada att dela med oss ​​av våra framsteg och visa vår vision för framtida rörlighet när vi flyttar mot massproduktion.” En demonstration av dess framtänkande interiör drog hörbart intresse eftersom det visades upp två tillgängliga styralternativ, en traditionell och även deras världens första, centralt svängbara joysticksystem som är unikt för Uniti.

Evenemanget omfattade också demonstrationer och symposier från grupper som representerar tjugofyra nyckelpartners, inklusive Nvidia, Siemens, Tele2, E.ON, Kuka Robotics, Haldex, BorgWarner, Fanuc Robots och många fler. För att illustrera hur den högt hållbara Uniti One kommer att avge minst 75% mindre koldioxid under hela livscykeln visade partner Kuka Robotics en vision om Unitis lätta och automatiserade tillvägagångssätt för tillverkning, en som är betydligt mer skalbar än traditionella bilproduktionsmetoder.

En svensk elbil

unity carUniti kommer att erbjuda en linje med två, fyra och fem-sitsfordonsmodeller, med första leveranser riktade till 2019. Alla modeller är premiumprodukter, men även de avancerade versionerna kommer att vara detaljerade för cirka 19 900 euro, med lägre kostnad som finns tillgängliga för lågt som 14 900 euro. Intressanta kunder kan ansluta sig till en snabbt växande lista över Uniti-entusiaster (över 1.000 förbeställningar hittills och snabbt växande redan före lansering) genom att reservera Uniti One för en återbetalningsbar förbeställningskostnad på 149 euro.
Förbeställning av Uniti One kommer att erbjuda tidig tillgång till online-bilkonfiguratorn, behörighet för det pågående beta-testprogrammet och tidig leverans bland andra förmåner. Ytterligare detaljer och köpoptioner finns tillgängliga online på www.uniti.earth/order eller via Uniti detaljhandelspartner MediaMarkt. Prospektiva chaufförer i Sverige kan nu också besöka butiker i butikerna för att se Uniti One för sig själva genom att besöka MediaMarkt i Malmö (Svågertorp) och Stockholm (Nacka).


Läs mer på den officiella webbsidan

Topp