For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Kommande elbilar från Volkswagen – 6 konceptbilar och en tävlingsbil

Kommande elbilar från Volkswagen – 6 konceptbilar och en tävlingsbil

Volkswagen satsar stort på framtidens elbilar med deras nya I.D elbilsfamilj. Den består nu av sex konceptbilar och en tävlingsbil.

Sverige räknas som en av de allra viktigaste marknaderna i Europa för Volkswagens kommande elbilar.
Den 8 maj öppnades möjligheten att förboka den första modellen från den helt eldrivna ID.-familjen.
− Vi ser en stor potential för ID. här i Sverige och tillsammans med fabriken planerar vi för en stark tillväxt. Vi ser med spänning fram emot att öppna förbokningen som ett första steg, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Kunder som vill vara först ut hade från och med den 8 maj möjlighet att förboka sin egen ID., vilket sker genom att man lägger en handpenning för att reservera sin plats i kön.

Förbokning online

Förbokninge sker online, men kunden kan även ta hjälp av sin Volkswagen-återförsäljare. Antal bilar är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Mer information finns på webbplatsen www.volkswagen.se/elbilar.

Den produktionsklara versionen av ID. visas för första gången upp på bilsalongen i Frankfurt (IAA) i september. I samband med det kan de kunder som har reserverat sin plats i kön lägga en beställning.

Tillverkningen av ID startar i november 2019 och själva lanseringen sker framåt sommaren 2020.
Ett år innan lanseringen inleder Volkswagen nu en stor marknadsföringskampanj i Europa för sin satsning på elektrisk mobilitet. Sverige är ett av åtta länder där kampanjen kommer att rulla. ID.3 har förhandsbokats av tio tusentals personer redan! Standardmodellen av ID.3 kommer att finnas i tre olika slags versioner. Det mellanstora batteripaketet ligger på (45 kWh) med upp till 33 mils räckvidd (enligt WLTP) och stora batteripaketet har (77 kWh) med en räckvidd upp till 55 mil.


Läs mer på: https://www.volkswagen.se/elbilar/sv.html


Topp