For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Laddstationer och deras utveckling nu när elbilarna sakta tar över

Laddstationer och deras utveckling nu när elbilarna sakta tar över

Tesla var före sin tid när de satsade på ett proprietärt Supercharger-nätverk. Nu dyker den offentliga laddningsinfrastrukturen över hela världen. Till och med McDonald’s kommer in i spelet. Ett fåtal bensinstationer konverterar till och med till EV-laddare.

Men i Marketwatch hävdar Tesla Model 3-ägaren, Vitaly Katsenelson, att bensinstationer inte riktigt är rätt plats för EV-laddare eftersom det tar längre tid att “fylla” ett batteri. Dessutom laddar de flesta bara hemma. Men hemladdning räcker inte – längre vägresor kräver ny laddningsinfrastruktur för att ge ökad bekvämlighet för EV-förare.

Katsenelson skriver, “Min förutsägelse: Vid någon tidpunkt kommer det att finnas en laddningsstations minibubbla när företag samlar in kapital och gör ett land. Livsmedelsaffärer kommer att använda laddningsstationer för att locka kunder. Laddningsstationer kommer att finnas på alla parkeringsplatser, från restauranger till kontorsbyggnader. Laddning av elfordon (EV) kommer att bli en guldrushet, medan bensinstationerna är bara en annan relik från en förfluten tid, som telefonkiosker och kassettband. ”

Ladda din elbil nära dig – Laddstationer

Här på Grönbil.se hittar du allt du behöver veta om elbilar och var du kan ladda din elbil.

Klicka här för karta över laddstationer >>

Topp