For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Motormagasinet skriver om hur Grönbil vill locka miljöbilsannonser

Motormagasinet skriver om hur Grönbil vill locka miljöbilsannonser

Peter Törnqvist såg att det fanns ett behov för en marknadsplats inriktad på miljöbilar. Nu har han dragit igång Grönbil.se, ett slags Blocket enbart för miljöbilar.

När annonssajten Wayke utmanade Blocket och deras dominerande ställning på den svenska bilmarknaden för ett par år sedan var ambitionerna höga. Då skulle man konkurrera ut Blockets fordonssektion. Det lyckades inte riktigt, så i dag har man svängt och har till och med öppnat för att låta användarna lägga ut sina annonser på Blocket från sitt eget administrationssystem.

Att få genomslag för en helt ny webbplats för bilannonser i en marknad dominerad av drakar, det är inte enkelt. Men en som tror sig ha hittat ett hål som ännu inte täppts igen, det är Peter Törnqvist som startat Grönbil.se, en handelsplats specifikt inriktad på miljöbilar. Och det började med att Peter sålde en del elbilar.För två år sedan började jag sälja lite elbilar, många Nissan Leaf. Och det har rullat på, säger Peter Törnqvist.

Peter har en bakgrund som bilsäljare och drev tillsammans med en kompanjon en framgångsrik återförsäljare i Kungälv. Men för några år sedan kände han att det var dags att göra någonting annat.

Man tröttnar lite när allting rullar på. Sådan är jag i alla fall.

Så Peter Törnqvist kastade loss och sysslade med annat under en period. Men i och med försäljningen av elbilar drogs han tillbaka till bilbranschen och idén om Grönbil.se grodde.

Det var flera som sade att det vore kul om det fanns en enklare väg att hitta miljöbilar. Så jag tänkte att vi ska göra en hemsida, en ny sajt bara för miljöbilar.

Men för att det skulle bli verklighet behövdes en utvecklare som kunde bygga hemsidan, någonting som Peter inte kände att han behärskade. Så kom han i kontakt med Ned Sulejmanovic, som varit med i byggandet av flera stora plattformar med bilanknytning.

Han tyckte det var spännande och hoppade på tåget.

Nu är Ned med som partner i bolaget och det är han som har utvecklat sajten Grönbil.se, en annonssajt som gick live för några månader sedan. Redan nu har man över 500 objekt på sajten.

Och det är bara miljöbilar. Pang. Enkelt, säger Peter Törnqvist.

Nu vill man växa och öka trafiken. Dels med fler objekt och fler besökare, men också med nya funktioner. Bland annat vill man hjälpa miljöbilister att hitta verkstäder, även om funktionaliteten i dagsläget ännu är i sin linda.

Sitter du i, säg, Frändefors, och har en gasbil. Det finns inte jättemånga som kan serva dem och det är svårt att hitta dem. Då ska man kunna skriva i sökfältet: gas, service, nära mig, så ska de komma upp. Man ska enkelt kunna se vad som finns i närheten.

I förlängningen vill Peter Törnqvist att Grönbil.se ska vara det självklara valet om man ska köpa eller serva en miljöbil, kanske till och med beställa sin nya miljöbil direkt från generalagenten. Samtidigt är Peter ödmjuk. Någon miljonrullning är det inte fråga om, Grönbil.se är en nischsajt och utmanar inte de stora jättarna, åtminstone inte i nuläget.

Bytbil och Blocket, det går ju liksom aldrig att konkurrera med dem. De har ju en så fruktansvärt stark plats.

Topp