For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Några vanliga frågor om elhybrid besvaras av Toyota

Några vanliga frågor om elhybrid besvaras av Toyota

Med en ny typ av teknik kommer naturligtvis tvivel på att det verkligen fungerar. Och då skapas en hel del frågor – men vi kan svara på dem här och nu. Om man behöver ladda den, det har vi redan gått igenom. Det behöver man inte. Några andra saker du heller inte behöver göra är att kompromissa med effekt eller kraft, det är inte komplicerat att köra en elhybrid och det är definitivt varken tråkigt eller dyrt.

Och vad menar vi egentligen med ”i snitt 50% på el”? Det grundar sig i mätningar av verklig körning på ett stort antal resor med olika förare i stads- och tätortstrafik. Där bilen under 30-50% av körsträckan drevs av enbart el. Vidare visade det sig att förbränningsmotorn var avstängd i 70% av körtiden, allt tack vare att elhybridsystemet automatisk stänger av motorn när den nått en viss arbetstemperatur, och föraren minskar gaspådraget. En reducerad miljöpåverkan. På riktigt. I analysföretaget Jatos senaste sammanställning över utsläpp av koldioxid från nya bilar i Europa är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla.

Du behöver heller inte göra avkall på praktiska behov. Flertalet av våra elhybrider går t.ex. att utrusta med dragkrok. Har du behov av att dra lite tyngre last är RAV4 AWD-i ett bra alternativ med en dragvikt på 1.650 kg.

VI VÄLJER EL UTAN SLADD

VI VÄLJER ELHYBRID
Vi väljer att inte vänta. Vi väljer att ge dig anledningarna att inte vänta. Vi väljer att ge dig en prisvärd bil med låg förbrukning. Vi väljer att ge dig en bil som kan köra i snitt 50% på el. Vi väljer att göra det sladdlöst. Vi väljer att göra det enkelt för dig.
10 års batterigaranti.

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?

Alltid laddad. Aldrig några laddstolpar.

Du behöver aldrig fundera över räckvidden. Eller leta efter laddstolpar. När batteriet är lågt laddas det direkt med hjälp av den andra motorn. Inga sladdar behövs. Och det bästa? Rörelseenergin tas tillvara – så varje gång du bromsar eller rullar används kraften till att ladda batteriet.

Det är enkelt. Och förmånligt.

Att köra elhybridbil är enkelt. Alla våra elhybrider har automatlåda och elhybridsystemet sköter sig helt själv. Dessutom hjälper elhybridsystemet till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet. Och när du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt – bra för både plånbok och miljö.

12 miljoner har redan valt.

Sedan vi introducerade den banbrytande modellen Prius för över 20 år sedan, är det nu över 12 miljoner människor som valt en elhybrid. För framtiden, för ekonomin, för kvaliteten och för att en elhybrid helt enkelt är det naturliga valet. Vilken blir din anledning?

Topp