For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Nu öppnar förhandsbokningen av elbilen BMW iX3

Nu öppnar förhandsbokningen av elbilen BMW iX3

Nu kan svenska kunder reservera den kommande elbilen BMW iX3. Reservationsbeloppet på 15.000 kr betalas via Swish och säkrar kundens plats i kön när produktionen av den helelektriska versionen av BMW X3 startar i 2020.

På hemsidan som nu är öppen för alla, väljer kunden först sin BMW-återförsäljare för att sedan bli omdirigerad till betalningstjänsten Swish för en säker betalning av depositionen om 15.000 kr. I och med detta är BMW först ut på den svenska marknaden att använda Swish vid förhandsbokning av bilar. Hela beloppet är fullt återbetalningsbart till dess att köpekontraktet är signerat. Vid tidpunkten för köpekontrakt kommer kunden ha tillgång till all information och detaljer om den faktiska produktionsmodellen BMW iX3.

– Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta, säger Emmanuel Bret, VD för BMW Sverige.

Reservationen är personlig och begränsad till en reservation per person. Reservationen får inget bestämt prioritetsnummer för leverans men ”först till kvarn”-principen gäller. Leveranstiden kan påverkas av flera faktorer, exempelvis den slutgiltiga specifikationen kunden beställer.

BMW Concept iX3
BMW Concept iX3 är en konceptmodell av den helelektriska versionen av BMW X3 som börjar produceras 2020. Den elektriska motorn har en effekt på över 270 hk, medan högspänningsbatteriet har en nettoeffekt på över 70kWh. Det ger konceptbilen en räckvidd på över 400 km i den nya testcykeln WLTP som nu införs. Batteriet är dimensionerat för 150 kW snabbladdning, vilket betyder en laddtid på cirka 30 minuter.

Topp