For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Polestar 1 testprogram utvärderar förarupplevelse

Polestar 1 testprogram utvärderar förarupplevelse

Polestar 1 verifieringsprototyp (VP) testnings- och utvärderingsprogram fortsätter i ledningen till produktionsberedskap i mitten av 2019. Förutom kraschtest, aerodynamiska utvärderingar och provning på vägar är viktiga bedömningsområden chassidynamik och förarens erfarenhet.

För Polestar, är prestationen mycket mer än bara acceleration. Det sätt Polestar 1 känner sig att köra och leva med är också kritiskt, enligt Polestars verkställande direktör, Thomas Ingenlath.

polestar 1 rear

Styrrespons och vridmomentvektorkalibrering har prioriterats i de senaste testerna, vilket validerar chassit och avstängningstestning utförd på tidigare prototypbilar 2018.
Polestars huvudtestförare, Joakim Rydholm, säger: “När du kör Polestar 1, ska du omedelbart känna att du har kontroll och att bilen är redo att svara på din insats, oavsett vad du vill göra. Detta är en GT som måste vara lätt att köra och bekvämt i vardagen med sin släta och tysta hybriddrift – men också redo att leverera sina spännande 600 hk och 1000 Nm prestanda när föraren vill ha det. “
Nästa prototypfas, som börjar tidigt 2019, inkluderar de allra första bilarna som byggdes i Polestar Production Center i Chengdu, Kina, som snart kommer att slutföras. Detta kommer att bli den sista prototypserien innan färdiga bilar byggs för slutgiltiga specifikationer och kvalitetsstandarder.

Taggar:

Topp