For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Polestar 2 kan vara Teslas främsta konkurrent

Polestar 2 kan vara Teslas främsta konkurrent

100 % elektrisk. 100 % prestanda.

Prestanda är en väsentlig del av Polestars filosofi – och den återkommer i högsta grad i Polestar 2. Ett batteri på 78 kWh (72 kWh i Kina) och elmotorerna på framaxeln (EFAD) och bakaxeln (ERAD) utvecklar vardera 150 kW och 330 Nm vridmoment. Med en uppskattad räckvidd på 500 km (WLTP/NEDC) eller 275 miles (EPA) är Polestar 2 en elbil laddad med kraft.

Optimerad elektrisk drivlina

300 kW effekt, 660 Nm vridmoment och en uppskattad räckvidd på 500 km (WLTP/NEDC) eller 275 miles (EPA). 0–100 km/h på under fem sekunder. AWD-system. Polestar 2 har en elektrisk drivlina. Som tillval finns ett Performance paket med bromsar från Brembo och stötdämpare från Öhlins. Med främre och bakre växelriktare, inbyggd laddare på 11 kW, litiumjonbatteri med 27 moduler och 78 kWh kapacitet (72 kWh i Kina) samt eldrivning på framaxeln (EFAD) och bakaxeln (EFAD) med permanentmagnetmotorer är Polestar 2 en förebild i fråga om elprestanda och effektivitet.

Nytt bromssystem

Elmotorerna i Polestar 2 återvinner bilens rörelseenergi vid inbromsningar (regenerativ bromsning eller bromskraftåtervinning) – energi som annars skulle förbrukas som värme. Det innebär att när du lättar på gasen saktar bilen in. Polestar 2 använder också bromsblandning, där bromskraftsåtervinningen samspelar med de vanliga bromsarna för att generera maximalt med ström. Därför kan du köra med bara en pedal och olika grader av bromskraftsåtervinning, som du anpassar i bilen eller med appen Polestar Connect. Effektivare, mer miljövänligt, elegantare och enklare.

Mångsidigt batteri

Inte bara ett batteri med chassi på. Utan ett system i harmoni. Symbiosen erhålls delvis tack vare att batteriet har funktioner som gör det till mer än bara en energikälla. Batteriets styvhet gör hela bilen styvare, mer alert och lättmanövrerad. Tack vare batteriets storlek minskar buller och vibrationer (NVH) med 3,7 dB och gör Polestar 2 till en extremt tyst elbil. Kupén är som ett bibliotek – ett bibliotek med 300 kW.

Polestar elbil

Designad med ett tydligt mål, hög prestanda och progressiva lösningar.

Polestar 2 är en futuristisk 5-dörrars fastback, full med unika designfinesser. Som till exempel en belyst ihålig, sexkantig växelspak med belyst Polestar-logotyp i mitten. Baklyktor som går längs hela bilens bredd. Detaljerna skiljer Polestar 2 från mängden men inte bara det, de förenar form och funktion och gör Polestar 2 till en mångsidig, modern och progressiv elbil.

Laddning

Polestar 2 kan laddas med både likspänning och växelspänning. Det blir aldrig långt mellan laddplatserna. Använd växelspänning hemma eller på jobbet, använd likspänning på långfärder eller om du har bråttom (upp till 150 kW). Styr typen av laddningsström, laddningstid, maximal laddningsnivå med mera i Polestar-appen. En 7 meter lång lågspänningskabel finns i standardutrustningen. Köp till en 4,5 meters högspänningskabel för kortare laddningstider.

Polestar elbil

Läs mer på https://www.polestar.com/se/cars/polestar-2


Topp