For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Polestars El-SUV? Lanseras under 2022!

Polestars El-SUV? Lanseras under 2022!

Polestar har nyss gått ut med en bild och ett uttalande där de säger att under 2022, Kommer deras första Elektriska SUV att lanseras. Även kallad Polestar 3… Bilen är designad för den Amerikanska marknaden främst och kommer att byggas i Charleston, USA.

Polestar 3 kommer att vara en högsta klass, prestanda SUV. Även den första Polestar modellen som byggs i USA. Marknaden för Suv:ar i Amerika är nog den snabbast växande inom bilindustrin. Fler och fler biltillverkare går också över till eldrivna fordon.

Polestars VD, Thomas Ingenlath planerar att lansera en ny modell från Polestar varje år under de kommande tre åren. Först ut blir Polestar 3, han planerar även att utöka sin verksamhet till minst 30 Marknader till och med slutet på 2023.

Polestar 3 kommer att byggas i Volvo Cars fabrik i Charleston, South Carolina. Volvo Cars är en stor aktieägare i Polestar, vilket gör att Polestar kan dra nytta av Volvo Cars världsledande säkerhetsteknologi, men också generera kostnadseffektivitet genom finansiella och industriella synergier.

Mer info och specifikationer kommer inom snar framtid här på Grönbil om Polestar 3…

För mer info Besök: Polestar Sweden Media Newsroom

Topp