For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Premiär för den helt elektriska MINI Cooper SE

Premiär för den helt elektriska MINI Cooper SE

Nu inleds den internationella IAA-mässan i Frankfurt, och MINI utlovar en elektrifierad upplevelse. Allmänheten får då uppleva premiären av den första helt elektriska MINI, men även uppvisningen av den nya battericellsteknologin som utökar kapaciteten hos den populära MINI Countryman med hela 30 procent.

IAA-mässan pågår till och med 22 september. Här följer en sammanfattning av vad MINI visar upp, i hall 11 på Frankfurtmässan.

Den första helt elektriska småbilen i premiumsegmentet

En av de absolut största händelserna på IAA-mässan i Frankfurt: Med nya MINI Cooper SE, den första helt elektriska modellen i premiumsegmentet för småbilar, tar MINI nu nästa steg mot att skapa en både hållbar och känslodriven körupplevelse. Bilens kraftfulla proportioner, 3-dörrars design och långa hjulbas är några av de attribut som får den att sticka ut. Utöver en imponerande acceleration (0-60 km/h på 3,9 sekunder och 0-100 på 7,3 sekunder), adderar den snabba gasresponsen till den ikoniska gokart-känslan. Bilens elektrifierade kraft kommer från den senaste generationens litiumjonbatteri som ger en räckvidd på hela 270 kilometer.* MINI Cooper SE börjar produceras i sitt hemland i november på fabriken i Oxford.

– I Norden är antalet intresserade kunder hittills fyrsiffrigt och antalet förhandsbokningar tresiffrigt. Från och med nu tar vi finala beställningar. År 2020 förväntar vi oss att 40 procent av MINI-försäljningen i vår region är elektrifierad. Med nya MINI Cooper SE och den uppgraderade MINI Countryman plug-in hybrid är vår modellportfolio helt rätt i tiden, säger Anders Brocknäs, ansvarig, MINI Northern Europe.

För att förenkla kundernas köpupplevelse går MINI Cooper SE att köpas i tre färdiga paketnivåer, varav paketet Essential är standard:

Essential (rekommenderat pris inklusive moms: 359 000 kr)

Experience (rekommenderat pris inklusive moms: 383 500 kr)

Maximise (rekommenderat pris inklusive moms: 416 400 kr)

30 procent utökad kapacitet: Nya MINI Countryman plug-in hybrid

Den populära, rymliga MINI Countryman plug-in hybrid steg försäljningsmässigt hela 248 procent i Sverige under förra året, nu kan den bli ännu populärare. Detta då batteriet nu har uppdaterats med den senaste batteriteknologin. Trots att batteriets dimensioner förblir oförändrade ökar dess kapacitet med hela 30 procent, vilket innebär en helt elektrisk räckvidd på 57 kilometer.* Batteriet laddas fullt via en “Wallbox” på så lite som 3 timmar och 15 minuter.

Mer information och fler bilder:
https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0300367EN/mini-at-the-iaa-cars-2019-in-frankfurt

Topp