For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
E85 konvertering – Sänk dina fossila utsläpp med 80%

E85 konvertering – Sänk dina fossila utsläpp med 80%

De fossila utsläppen har ett större fokus än någonsin i Regering och Riksdag. År 2030 ska klimatpåverkan från Sveriges transportsektor ha minskat med 70% jämfört med år 2010. Det är ett av klimatmålen som sju av riksdagens partier står bakom och som gäller från 1 januari 2018.

De fossila utsläppen ska bort!

Frågan är bara hur. På Boulder Maskin AB är en man övertygade om att Etanolen är en av de viktigaste lösningarna för att sänka utsläppen. Tekniskt finns förutsättningar i nästan alla bensinbilar redan ifrån fabrik för att gå på etanol.
De som krävs för att en bensinbil skall kunna gå på etanol är att bilen har förmåga att läsa av bränslets energidensitet och därefter reglera tillförselet av bränslevolym till motorn, detta på grund av etanolens lägre energidensitet.

Kolla om sin bil är kompatibel

De flesta ej direktinsprutade bilarna har ifrån fabrik spridare som klarar av att tillföra större en volym bränsle till motorn, då krävs bara installation av en liten ”dator” som läser av bränslets energidensitet och reglerar bränsletillförseln. Det är en sådan ”dator” som Boulder Maskin idag säljer via hemsidan e85konvertering.se.

Boulders verksamhetschef Dick Tilander berättar :

Vi har testat många olika etanolkonverterings-kit, ledande ifrån USA, Frankrike mfl länder men det var först när vi fick händerna på Finlands tillverkade EflexFuels kit som vi blev övertygade om att det här kan vara en stor del av lösningen för att sänka utsläppen. Finska EflexFuel har tänkt på allt och testkört sina kit i på 1000 tals bilmodeller och i en annan utsträckning än vad många andra tillverkare har.

Efter snart ett år och 100-tals EflexFuel konverterade bilar senare, så är man på Boulder Maskin om än mer övertygade om att det här är en enkel lösning för att sänka utsläppen.

Dick Tilander fortsätter berätta

En majoritet av de bensinbilar som rullar på vägarna kan med enbart EflexFuels-kit för 4375 kr sänka sina fossila utsläpp med upp emot 80%. Det är en enkel installation som en händig kan göra, annars erbjuder vi installation. Installationen tar 1-3 timmar beroende på bilmodell och vi debiterar vanlig verkstadstaxa på 995kr/tim exkl moms.

Utöver förutsättningarna rent tekniskt i bilen så finns infrastrukturen för etanol redan etablerad i Sverige, de flesta bensinmackar erbjuder idag E85. Etanol tillverkas redan i Sverige och vi är dessutom världsledande på tillverkning av så miljövänlig etanol som möjligt. Förutsättningarna för att Sverige ska bli helt självförsörjande gällande tillverkning av bränsle till den egna fordonsflottan finns. Med anledning av vårt stora skogsinnehav och att tekniken redan är ledande inom etanolproduktion så finns här också förutsättningarna för en framtida stor exportprodukt.

Ett exempel på ett land som har lyckats med konverteringar av bensinbilar är Frankrike. I Frankrike är konvertering till etanol subventionerad och E85 priset på enbart cirka 7,5kr litern. Gör miljön en tjänst du också och konvertera din bensinbil, mer information hittar du här e85konvertering.se.


eFlexFuel E85-Upgrade

4,375.00 kr

Du kan tanka med bensin och eller E85, blanda hur du vill. Etanolsensorn läser automatiskt av den blandning som används. Genomsnittlig installationstid är en till två timmar. Endast en multimeter och några grundläggande verktyg behövs. Innan du beställer kolla att din bil är kompatibel, klicka nedan. Vi erbjuder också installation av ditt kit, vid vår verkstad i Spånga, Stockholm.

Vissa bilmodeller kräver att man tex måste lyfta på insugsröret för att komma åt spridarna, det händer då att man måste byta packningar och eller o-ringar när man monterar tillbaka insuget. Vi kan inte redogöra exakt vad för packningar och o-ringar, tätningar som du kan tänkas behöva för att montera tillbaka komponenter du plockat bort för att installera eFlexFuel-systemet. Det medföljer inte några packningar eller andra typer av tätningar som krävs för att montera tillbaka insugsröret, eller andra delar av motorn som du har behövt demontera. Vi erbjuder installation av kit. Vi debiterar verkstadstaxa på 1243 SEK/TIM och installationen brukar ta 1,5-2 timmar. Kontakta oss på 08-647 05 60 för att boka tid eller maila oss på info@e85konvertering.se

Läs mer här:


Topp