For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Tesla Model 3 i Sverige skapar långa köer

Tesla Model 3 i Sverige skapar långa köer

Tesla.com kan du förbeställa din nya Tesla Model 3 och betala en depositionsavgift på 10.000 SEK. Men det är oklart vad bilen kostar och när den kommer. Ändå köar folk i Sverige.

Hittills har 450000 personer i världen tecknat sig för den nya Teslan, men hur många det rör sig om i Sverige vill företaget inte berätta. Tesla-bilarna har hittills sålts till de riktigt rika, som kan lägga upp mot en miljon kronor på att manifestera sin teknikinriktade miljömedvetenhet. Nu är det dags för bredare folklager.

Priset är ännu inte satt på den svenska marknaden men bilen ska i USA kosta 35000 dollar, vilket motsvarar 319000 kronor.

Först till årsskiftet blir det klart vad Model 3 kommer att kosta i Sverige. Men den som reserverar en bil får lägga upp 10000 kronor i reservationsavgift.

Teslan får inte provköras

Tesla låter för närvarande inte heller någon intresserad kund provköra bilen i Sverige.

Den som tecknar sig för en ny Model 3 får också ha tålamod. Bilarna börjar levereras i Europa först under nästa år, och då efter kötid. Det kan ta upp till 18 månader innan man får ratta sin nya bil.

Tesla beskriver sig som ett “missionsdrivet” företag, som säger sig vilja förena miljöhänsyn med bilism. Ett helt nytt sätt att hålla sig med bil, ett framtidskoncept med sikte på bildelning och självkörande bilar.

Topp