For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Teslas Nya Pickup – Model B

Teslas Nya Pickup – Model B

Teslas nya hyper moderna pickup kommer att heta “Model B” och tillsammans med de andra modellerna bildar de meningen “B S3XY”. Det sägs att nya Model B ska ha en prestanda som är likvärdig en Porsche 911.

Den kommande Tesla Model B kommer ha stor betydelse i den amerikanska marknaden där just den här typen av bilar toppar bilförsäljningslistorna.

Elon Musk vill inte att bilen ska vara för dyr heller utan att han har ett rimligt pris i åtanke. Han säger att minimum priset troligen kommer att landa på  runt 490 000:- men helst mindre. Då bilen inte ska vara oöverkomlig.

Musk säger också att det ska vara en pickup som är mer kapabel än andra pickuper.
Någon gång efter sommaren skall en mer eller mindre färdigbyggd prototyp av bilen visas upp för första gången.
Bildesignern Emre Husmen har tagit fram renderingar på hur den kommande pickupen kan komma att se ut.


Model B skall vara fantastiskt funktionell med bra lastningsutrymme och den skall se otroligt snygg ut. Den ska dock inte se ut som en normal pickup, den ska se lite science fiction ut. Så den här är inte för alla då den kommer att sticka ut lite extra.

Elon Musk kombinerar drag från både sportbilen Porsche 911 och den rejäla pickupen Ford F150.

Ja, visst låter det lovande om Tesla håller det dem lovar. Den nya Model B kan bli en stor konkurrent till elbilsföretaget Rivian som planerar att lansera en dyrare eldriven pickup.

Topp