For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Bästa hybridbilar 2022 – Köpa begagnad hybrid

Bästa hybridbilar 2022 – Köpa begagnad hybrid

Vilken är då den bästa hybridbilen du kan köpa idag? Efter lite research ser vi att det inte finns någon klar vinnare. Dock finns det ett antal favoriter: Toyota Prius, Mitsubishi Outlander, Nissan Leaf, Kia Niro är några som står i toppen. På senare tid har många europeiska hybridbilar hunnit ikapp och här finns det några  favoriter som Volkswagen passat, Volvo V60, BMW 530 etc.

Se våra hybridbilar till saluDe bästa hybridbilarna 2022

För dig som endast är intresserad av elbilar kan du hitta de bästa elbilarna 2021 genom att klicka här. För att sammanställa en lista på de bästa hybridbilarna 2022 har vi tittat på vilka var de mest sålda hybridbilarna under 2019 samt hur kundnöjdheten har varit. Sedan har vi tittat på hur försäljningen av hybridbilar har startat under 2022 samt vilka bildmodeller förväntas komma ut på marknaden under året och vilka förväntningar finns på dessa. Denna lista kan komma att ändras under årets lopp men här kommer 5 bästa hybridbilar just nu:

Kia Niro hybridbil

1. Kia Niro

Pris: från 302 900 kronor.
Räckvidd på el: 58 km.
Förbrukning: 9,8 kWh per tio mil (el), 1,3 liter per tio mil (bensin).
C02: 29 gram per km.
Förbrukning utan el: 6,1 liter per tio mil (bensin).

Den lilla minisuven, Kia Niro, är en av Sveriges bästsäljande hybridbilar. En bekväm och tyst SUV med förnuftig prislapp och god totalekonomi med hänsyn till skattebonus. En perfekt hybridbil till dig som inte behöver superstort bagageutrymme och som inte ofta kör de där långa sträckorna på motorvägarna.

Visa alla Kia bilar till salu


Volkswagen-passat-hybrid

2. Volkswagen passat

Pris: från 443 500 kronor.
Räckvidd på el: 50 km.
Förbrukning: 13,4 kWh per tio mil (el), 1,7 liter per tio mil (bensin)
C02: 38 gram per km.
Förbrukning utan el: uppgift saknas.

Volkswagens laddhybrid är en lika bekväm och komfortabel kombi som deras bensin- och dieselversionen. Det är också en bra övergång mellan elmotorn och bensinmotorn. Det här är en av relativt få kombibilar som du kan ladda med el. Bilen passar dig som tidigare har kört Volkswagen och gillar deras design och interiör. Man sitter väldigt bra på alla fem platserna och Passat erbjuder en ljus och luftig kupé. Bagageutrymmet är stort och ger plats åt många resväskor.

BMW 530e hybrid

3. BMW 530e

Pris: från 530 500 kronor.
Räckvidd på el: 46 km.
Förbrukning: 1,9 liter per tio mil (bensin), förbrukning el saknas.
C02: 47 gram per km.
Förbrukning utan el: 9,7 liter per tio mil.

BMW har ett stort utbud av laddhybrider dock har många av dem en relativt kort körsträcka på el. BMW 530e erbjuder mycket fina köregenskaper, hög utrustningsnivå och fantastisk komfort. Bilen passar utmärkt dig som vill ha en lyxigare och bekvämare laddhybrid med bästa tänkbara köregenskaper. Siffrorna för förbrukning och CO2-utsläpp är hämtade från respektive biltillverkare och är enligt körcykeln NEDC eller motsvarande. Siffrorna för förbrukning utan el är hämtade från den amerikanska myndigheten EPA:s officiella hemsida fueleconomy.org

Audi Laddhybrid

4. Audi A3, A6, A8, Q3 och Q7

Audi har en rad hybridbilar på gång. Suv Audi Q5 finns redan som laddhybrid likaså A7 Sportback och snart kommer ännu fler modeller. Vi är övertygade om att många svenskar audiälskare är nyfikna på nya Audi A6 som laddhybrid men problemet är att den endast kommer som sedan och någon laddhybrid av A6 som kombi verkar inte vara aktuell.

Audi A3 var ganska tidigt ute med  en hybrid och uppgraderas nu med längre räckvidd. Även lyxversionen A8 kommer som laddhybrid. Suv-modeller av Audis hybridbilar är Q3 samt en uppgraderad version av den stora jätten Q7. Mer info kommer inom kort.

Visa alla Audi bilar till salu


Nissan Leaf

5. Nissan Leaf

De flesta biltillverkare är fortfarande upp till två år från att lansera sina första riktiga fristående elektriska bilar. Men här är det Nissan som lanserar en fullständig andra generation av Leaf.  Leaf har otroligt lojala och nöjda kunder. De älskade den låga driftskostnaderna, bekvämligheten med hemladdning, tystnad och enkelhet. Och de tycker om att den är prisvärd.

Människor som har ägt elbilar återvänder nästan aldrig till bilar med förbränningsmotor. Men Leaf-elbilarna har en del svagheter. I en värld där Tesla får rubrikerna är Leaf långsam och saknar räckvidd (även om det blev bättre med 30kWh batteriuppgradering). Och eftersom alla bilar får bättre räckvidd och förarhjälp behöver Leaf uppgraderas även här. Därför var de nya Leafs löften: snabbare, längre sträckor mellan laddningar, snyggare och mer funktioner. Och lägre priser för varje ny modell. Batteriet har samma fysiska storlek som det alltid haft men en ny kemi och hantering innebär att det har fått en kapacitet på 40 kWh.

Fördelar:
Effektiv elbil som tillfredställer ett grundläggande behov de flesta efterfrågar. Grön. Prisvärd att köpa, billig att äga. Tyst, jämn kraft. Tillräckligt med utrymme.

Nackdelar:
Designmässigt har den fortfarande lite att önska. Trots sina praktikaliteter, inte en sportig bil. Inte heller för en dagsresa mellan Göteborg och Stockholm.

Visa alla Nissan bilar till salu

Läs mer

Uppdaterat Augusti 2022

För dig som undrar vilka är de bästa hybridbilarna 2022 har vi sammanställt en lista med det viktigaste du behöver veta. Du får reda på nya modeller, vilka fördelar / nackdelar de har och vad de kommer att kosta.

Eftersom det kommer att finnas många nya hybrider 2022 är det viktigt att du vet vilka alternativ du har inför ditt val och eventuellt köp. Dessa hybridbilar kommer enligt våra undersökningar att vara de mest sålda på den europeiska marknaden 2022.

1. BMW 3-serien, en sportig familjehybrid

En bil som är perfekt för dig som vill ha en sportig familjebil med hög körglädje. Förutom att ha en bra kombination av körglädje och miljö, har den även en hög säkerhetsnivå. Den kör helt enkelt bra på alla vägar.

Bilen är lång, så den har lite svårt att köra i stadsmiljö, men det är ingen stor nackdel. En annan fördel med bilen är att den är en hybrid, vilket innebär att den kan drivas på både bensin och el. Detta gör att den har mycket lägre bränsleförbrukning än vad den annars skulle ha haft. Dessutom får du en miljöpremie på 60 000 kr.

2. SKODA SUPERB IV

Skoda Superb IV är en plug-in hybrid version av Skodas enorma salong. Den fantastiska är bra att köra, högkvalitativ inuti och har stor infotainment. Dess party bit är dock dess svimlande passagerare och bagageutrymme

3. AUDI Q5 TFSI E

Audi Q5 är en av de bästa familjen SUVs runt. Det är comfy att köra och har en fantastisk inredning, plus anständigt utrymme och praktiska egenskaper. Denna TFSI E-version är en plug-in hybrid, vilket möjliggör ren elektrisk körning och mycket billigare företagsbilskatt för företagsanvändare.

4. TOYOTA COROLLA

Om du letar efter en effektiv bil med låga löpande kostnader är Corolla bilen att slå. Du har faktiskt ett val mellan två hybrid bensinmotorer, bilen är rolig att köra och levereras med en plysch interiör och en lång garanti. Andra hybrider är dock mer rymliga.

5. Volkswagen Passat

VW Passat Gte har en rymlig och inredning och en bil som kan hantera 34 miles på elektrisk kraft ensam. Skam det ser lite tråkigt ut.

6. VOLVO XC90

Plug-in hybridversionen av Volvo XC90 – som heter T8 – kan bara gå på el i nästan 20 miles, har en officiell mpg över 100 men otroligt kan spricka 0-60mph på under sex sekunder. Alla inslagna i ett välutrustat, överdådigt, praktiskt och snyggt SUV-paket.

7. Mercedes C-Class

Gå till den plug-in hybridversionen av C-klassen, kallad C300 de, och du får en riktigt bekväm kryssare, med en härlig inredning som inte kommer att kosta jorden att springa. Interiören är inte lika rymlig som alternativ och infotainment-systemet känns också daterat.

8. TOYOTA RAV4

Toyota Rav4 hybrid är bekväm, har en praktisk inredning och är välutrustad. Grädden på moset? Du kan förvänta dig runt 50mpg, vilket inte är dåligt för en SUV med en 2,5-liters bensinmotor. Infotainment är inte det enklaste att använda.

9. Toyota Prius

Hybridikonen, den senaste versionen av Toyota Prius går från Quirky Eco Car till Smart Family Car – som bara händer med låga utsläpp och hög mpg. Det är också rymligt och kommer med en anständig storlekstart, men du kan hitta infotainment-systemet fiddly.

10. TOYOTA YARIS

Vill du ha en liten bil? Vill du ha en hybrid? Då bör du ta en titt på Toyota Yaris. Det kommer med Toyotas berömda tillförlitlighet och dess decennier värt av erfarenhet av att göra hybrider, men det känns bara lite billigt inuti.

Topp