fbpx
For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Elbilar 2021 – Här hittar du de bästa elbilarna 2021

Elbilar 2021 – Här hittar du de bästa elbilarna 2021

Antalet elbilar förväntas dominera 2021. Idag har i princip alla biltillverkare insett att elbilar är vägen framåt och 2021 fortsätter i samma trend. Här har vi listat kommande elbilar, kanske även en av de bästa elbilarna 2021, som du borde hålla koll på under året. 
inext

BMW iNext

En extra ordinär och futuristisk eldriven SUV. Interiören i nya i-Next är väldigt speciell och ett kännetecken för framtiden. BMW säger att det ska vara en plats för avkoppling, interaktion, underhållning eller koncentration. Interiören skall efterlikna ett vardagsrum där man skall kunna koppla av och ha lika bekvämt som hemma. Enligt BMW är nya i-Next en bekväm och modernt möblerad bostadsyta på fyra hjul.


R1S

Rivian R1S

Teslas största konkurrent Rivian kommer med sin nya Super SUV R1S med grym framkomlighet på alla underlag. Med en räckvidd på över 80 mil, fyra motorer med 750 hästkrafter.


xc40

Volvo XC40 Recharge

Nya XC40 Recharge, en 100 % eldriven SUV. Nya XC40:ins räckvidd skall enligt Volvo vara över 40 mil, och den skall göra 0-100 km/h på 4,9 sekunder!


e tron gt

Audi E-tron GT

Audis senaste eldrivna sportbil, designad ihop med porsche har tagit proportionerna från en klassisk Grand Turismo bil, Audis Quattro drivlina och fogat samman alla aspekter till en grym bil. Den har en motor på varje axel vilket gör att E-Tron GT har 590 hästkrafter och gör 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder! Enligt Audi skall den ha en räckvidd på cirka 40 mil.


Ford Mustang Mach-e

Ford Mustang Mach-e

Ford Mustang Mach-e är kasnke ett av de mest intressanta släppen 2021. En tuff elbil som vill vara med och slåss mot Tesla Model 3, både designmässigt, prismässigt och med räckvidd. Räckvidd: Upp till 60 mil.


Lexus UX300e

Lexus UX300e

SUV:en Lexus UX300e kommer men en batteristorlek på ca 50 kWh men förväntningen på räckvidden är bara knappa 30 mil. Det ska bli spännande att följa upp på denna elbil.


Citroën C4

Citroën C4

Citroën har hittils inte varit mycket framåt när det kommer till elektrifiering. C0 har några år på nacken och har varit en liten elbil för stadsmiljöer. 2021 kommer Citroëns nästa elbil och det är Citroën C4. Priset är inte helt klart men bilen förväntas ha ett batteri på 50kWh och räckvidd på ca 350 km.


Opel Ampera-e

Opels nya elbil heter Ampera-e och har redan anlänt till Sverige. Batterietligger på 50 kWh och räckvidden beräknas vara ca 30 mil.


Dacia Spring Electric

Dacia Spring

Dacia Spring Electric är tippat att vara årets billigaste elbil. Den har ett litet batteri på 27kWh och räckvidden beräknas ligga på dryga 20 mil. 


Renault Twingo Electric

Renault Twingo Electric

Renault har hittills haft den populära minibilen Zoe men 2021 lanserasderas nästa elbil. Den här gången är det Renault Twingo som ska bli eldriven. Renault Twingo förväntas ha en räckvidd på knappa 20 mil och blir en till i raden av elbilar för stadsmiljöer. 


Volkswagen ID4

Volkswagen ID.4

Volkswagen är en av de biltillvekarna som har satstat riktigt stort på elbilar. Redan 2020 kom ID.3 och i år följer Volkswagen upp med ID.4, en något större elbil. Räckvidden förväntas ligga på ca 50 mil och en prislapp på över en halv miljon kronor.  flera elbilar från Volkswagen kommer mest sannoligt att presenteras under året.


Skoda Enyaq IV

Skoda Enyaq

Skoda lnaserar elbilen Enyaq iV med beräknad räckvidd på ca 50 mil och blir något billigare än systebolagets elbil, Volkswagen ID.4.


Mercedes EQA

Mercedes EQA

Mercedes-Benz kommer under 2021 att släppa två elbilar, EQA och EQS. Räckvidden förväntas ligga på ca 40 mil.


Tesla Model Y

Tesla Model y

Tesla har börjat bygga sin mega factory i Berlin och de första Model Y bilarna förväntas börja levereras till Sverige under 2021. Räckvidden ska enligt Tesla ligga på dryga 50 mil.


Nissan leaf 2021

Nissan

Nissans populära modell leaf blev årets bil 2018. Nu kommer en uppdaterad version av Nissan Leaf med 87 kWh batteri och beräknad  räckvidd på upp till 50 mil. Priset kommer att ligga runt 500.000 SEK.

Topp