For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, Safari or Internet Explorer.
Bästa elbilar 2021 – Här är 20 bästa elbilar i år

Bästa elbilar 2021 – Här är 20 bästa elbilar i år


Bästa elbilar 2021 är både europeiska och amerikanska. Undrar du vilka elbilar kommer att finnas att köpa i år och vad du kan förvänta dig av dessa? Då har du kommit helt rätt! Idag har i princip alla biltillverkare insett att elbilar är vägen framåt och 2021 fortsätter i samma trend. Här har vi listat kommande elbilar, som du borde hålla koll på under året. Vi tror att Volkswagen ID.4 kommer vara årets bästa elbil.

De bästa elbilarna 2021 ryktas vara:

1. BMW iNext
2. Volkswagen ID.4
3. Skoda Enyaq
4. Mercedes EQA
5. Tesla model Y

Volkswagen ID4

Volkswagen ID.4 – Ryktas vara den bästa elbilen 2021

Volkswagen är en av de biltillvekarna som har satstat riktigt stort på elbilar. Redan 2020 kom ID.3 och i år följer Volkswagen upp med ID.4, en något större elbil. Räckvidden förväntas ligga på ca 50 mil och en prislapp på över en halv miljon kronor.  flera elbilar från Volkswagen kommer mest sannolikt att presenteras under året. Grönbil tror att Volkswagen ID.4 kommer att utses till den bästa elbilen 2021.


inext

BMW iNext – En futuristisk elbil från BMW

En extra ordinär och futuristisk eldriven SUV. Interiören i nya i-Next är väldigt speciell och ett kännetecken för framtiden. BMW säger att det ska vara en plats för avkoppling, interaktion, underhållning eller koncentration. Interiören skall efterlikna ett vardagsrum där man skall kunna koppla av och ha lika bekvämt som hemma. Enligt BMW är nya i-Next en bekväm och modernt möblerad bostadsyta på fyra hjul.


Skoda Enyaq IV

Skoda Enyaq – En cool SUV

Skoda lnaserar elbilen Enyaq iV med beräknad räckvidd på ca 50 mil och blir något billigare än systebolagets elbil, Volkswagen ID.4.


Mercedes EQA

Mercedes EQA – Elegans med många praktiska funktioner

Mercedes-Benz kommer under 2021 att släppa två elbilar, EQA och EQS. Räckvidden förväntas ligga på ca 40 mil.


Tesla Model Y

Tesla Model y

Tesla har börjat bygga sin mega factory i Berlin och de första Model Y bilarna förväntas börja levereras till Sverige under 2021. Räckvidden ska enligt Tesla ligga på dryga 50 mil.


Nissan leaf 2021

Nissan

Nissans populära modell leaf blev årets bil 2018. Nu kommer en uppdaterad version av Nissan Leaf med 87 kWh batteri och beräknad  räckvidd på upp till 50 mil. Priset kommer att ligga runt 500.000 SEK.


R1S

Rivian R1S

Teslas största konkurrent Rivian kommer med sin nya Super SUV R1S med grym framkomlighet på alla underlag. Med en räckvidd på över 80 mil, fyra motorer med 750 hästkrafter.


xc40

Volvo XC40 Recharge

Nya XC40 Recharge, en 100 % eldriven SUV. Nya XC40:ins räckvidd skall enligt Volvo vara över 40 mil, och den skall göra 0-100 km/h på 4,9 sekunder!


e tron gt

Audi E-tron GT

Audis senaste eldrivna sportbil, designad ihop med porsche har tagit proportionerna från en klassisk Grand Turismo bil, Audis Quattro drivlina och fogat samman alla aspekter till en grym bil. Den har en motor på varje axel vilket gör att E-Tron GT har 590 hästkrafter och gör 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder! Enligt Audi skall den ha en räckvidd på cirka 40 mil.


Ford Mustang Mach-e

Ford Mustang Mach-e

Ford Mustang Mach-e är kasnke ett av de mest intressanta släppen 2021. En tuff elbil som vill vara med och slåss mot Tesla Model 3, både designmässigt, prismässigt och med räckvidd. Räckvidd: Upp till 60 mil.


Lexus UX300e

Lexus UX300e

SUV:en Lexus UX300e kommer men en batteristorlek på ca 50 kWh men förväntningen på räckvidden är bara knappa 30 mil. Det ska bli spännande att följa upp på denna elbil.


Citroën C4

Citroën C4

Citroën har hittils inte varit mycket framåt när det kommer till elektrifiering. C0 har några år på nacken och har varit en liten elbil för stadsmiljöer. 2021 kommer Citroëns nästa elbil och det är Citroën C4. Priset är inte helt klart men bilen förväntas ha ett batteri på 50kWh och räckvidd på ca 350 km.


Opel Ampera-e

Opels nya elbil heter Ampera-e och har redan anlänt till Sverige. Batterietligger på 50 kWh och räckvidden beräknas vara ca 30 mil.


Dacia Spring Electric

Dacia Spring

Dacia Spring Electric är tippat att vara årets billigaste elbil. Den har ett litet batteri på 27kWh och räckvidden beräknas ligga på dryga 20 mil. 


Renault Twingo Electric

Renault Twingo Electric

Renault har hittills haft den populära minibilen Zoe men 2021 lanserasderas nästa elbil. Den här gången är det Renault Twingo som ska bli eldriven. Renault Twingo förväntas ha en räckvidd på knappa 20 mil och blir en till i raden av elbilar för stadsmiljöer. 


Men vilken blir den bästa elbilen 2021 återstår att se. Det vi kan konstatera redan nu är att konkurrensen kommer att vara stenhård.

Mer internt läsning:

Miljöbil – Vad är en miljöbil? Allt du behöver veta om miljöbilar

Polestar 2 – Kan den vara en riktig Tesla konkurrent?


Audis första elbil är en triumf: du får alla de vanliga körmanövrerna i Ingolstadt-kvalitet packade i en praktisk SUV-kaross som liknar Audi Q5 crossover. Prestandan är snabb, intervallet anständigt och det känns normalt.
Inredningen är känd för sina mågdörrar som öppnar sig för smala parkeringsplatser och är tillräckligt rymlig för fem personer, med de första två raderna och den bakre tredje raden ihop med platser som är bra för barn och korta avstånd. Det är ett utmärkt exempel på den nya generationen elbilar som släpps ut på marknaden 2020, och det är rätt paket som markerar många lådor. Detta är en SUV i den form som marknaden kräver, och dess utbud – enligt uppgift 282 miles – ger det ett steg upp för bilister som vill ha säkerhet.

Vi älskar den opretentiösa, helelektriska versionen av Hyundais lilla crossover, Kona, och den är fortfarande en bästsäljare. Det är så bekvämt som det förtjänar på grund av sin storlek, och dess verkliga nöje är att köra – det är en av de bästa elbilarna där ute.

Tesla Model 3 är ett populärt val för köpare av elbilar och med goda skäl. Det är fantastiskt att köra, coolt att titta på, erbjuder mördareutbud och har, ahem, ett aktivt ägarskap. Mach E är en av de bästa elektriska bilarna som finns tillgängliga. Chassit är fantastiskt och hytten är en trevlig plats.

Alla bilföretag i världen verkar skjuta på att Teslas modell 3 fortfarande är en av de bästa elbilarna som finns tillgängliga med utmärkt räckvidd, funktioner och pris, vilket visar att Tesla inte bara representerar 1 procent. Model 3 är den bästa elbilen för massmarknaden.

Chevrolet: Chevy Bolt 2021 är Chevrolets nummer två-modell tack vare sin spännande kördynamik och interiörkvalitet och erbjuder fenomenalt utbud för sin storlek och prisklass. Det är också en av de bästa fynden på marknaden när det gäller utbud och kostnad. Bolten drar nytta av en uppdatering för år 2022, så om du har ditt hjärta inställd på en amerikansk elbil, vänta några månader.

ID4 är en bakhjulsdriven, fem-sitsig liten SUV, och den konventionella designen tyder lite på att det är ett elfordon. Den drivs av en 201 hästkrafts elmotor och har en räckvidd på 250 miles. En version med 302 hästkrafter med fyrhjulsdrift kommer från VW, men säger ingenting om sortimentet.

Volvo XC40 EV är en kompakt, gasdriven SUV med en 402 hk motor, fyrhjulsdrift och en räckvidd på 208 miles. Volvo håller på att elektrifiera modellutbudet, och XC 40 kommer att bli varumärkets första helelektriska modell, med mer att följa under “ladda” -etiketten.

Här är din lista över de mest lyxiga elbilarna att hålla koll på 2021. Ta en titt på vår 2021-ranking över de bästa elbilarna och vår inköpsguide för att se vad du ska se upp för när du köper en lyxig elbil. Vi förklarade också metoden bakom vår ranking.

  • Effekt: I-Pace Electric Jaguar. Det bästa med i-PACE är dess körstil, prestanda och utmärkta hantering.
  • Kia E-Niro 1.1 Takten i elbilens utveckling är obeveklig just nu, men Kia e-niro är fortfarande en av de bästa elbilarna du kan köpa. Räckvidden börjar vid ungefär Eniro 2 (PS29,595, efter att ha beaktat statliga plug-in-bilar, som har en räckviddsgräns på 180 miles).
  • Med samma elektriska enhet som Hyundai Kona Electric, erbjuder E-Niro 3 ett officiellt intervall på 282 miles, men är tillgängligt för ännu mindre.
  • Dess första elbil togs i produktion 2019. I ett försök att återhämta sig från Dieselgate har Volkswagen lovat att leverera mer än 30 elbilar till 2025. Porsche, sportbilens förälder, har investerat 10,9 miljarder dollar i en ny fabrik för att påbörja produktionen av den första helelektriska bilen.

Detta är delvis resultatet av de ambitiösa planerna från Frankrike och Storbritannien att förbjuda bensin- och dieselfordon från försäljning 2040. Det är säkert att säga att åldern för elektromobilitet ligger framför oss. För att inleda denna elektrifierande tid har vi sammanställt en kortlista över de bästa kommande elbilarna som kommer att träffa de europeiska och nordamerikanska marknaderna 2021.

Tesla har lanserat sin första produktionsversion av en efterlängtad bil. De första förbeställda kunderna i kön fick sin plats som Elon Musks födelsedagspresent. Det markerar mognaden hos elbilstekniken och den växande marknaden för det vi kallar lyxiga elbilar av högsta kvalitet. Det är ett segment som skapades för mer än ett decennium sedan, men det finns fortfarande många tillverkare som är desperata efter att ligga i framkant på denna snabbt växande marknad.
Vissa av dem har en lyxig betraktningsvinkel, andra har en prestationsfördel


Begagnade elbilar till salu

Elbilar till salu

Topp